Για προσπάθεια σπίλωσης, παγίδευσης και «συμβόλαιο εκτέλεσης» εις βάρος της κάνει λόγο η Παρασκευή Τυχεροπούλου μέσω του νομικού της εκπροσώπου, στρεφόμενη κατά της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων.
Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά τη διαρροή πληροφοριών από τη σχετική δικογραφία, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια φέρεται να κρατούσε κλειδωμένες στο ερμάριό της 12 ιεραρχικές προσφυγές κατηγορουμένων.
Η κυρία Τυχεροπούλου υποστηρίζει ότι για τη δίωξή της αξιοποιούνται πλαστά στοιχεία που κατασκευάστηκαν από τον πρώην Πρόεδρο του Οργανισμού, Κυριάκο Μπαμπασίδη, και διευθυντικά στελέχη που πλέον έχουν μετακινηθεί στην ΑΑΔΕ. Προς υπεράσπισή της, η πλευρά της κας Τυχεροπούλου παραθέτει τέσσερα βασικά επιχειρήματα, τα οποία, όπως αναφέρει, τελούν ήδη σε γνώση των διωκτικών αρχών:
Παραβίαση του ερμαρίου: Σύμφωνα με γραπτή βεβαίωση του δικαστικού επιμελητή, το επίμαχο ντουλάπι βρέθηκε ήδη ανοιχτό πριν από την επίσημη καταγραφή. Η κα Τυχεροπούλου υποστηρίζει ότι στελέχη του Οργανισμού παραβίασαν το ερμάριο νωρίτερα για να «φυτέψουν» στοιχεία και να αλλοιώσουν το περιεχόμενό του, στο οποίο περιλαμβάνονταν προσωπικά αντικείμενα και απόρρητα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Για το συμβάν έχει ήδη υποβάλει μήνυση.
Αποδεικτικοί διάλογοι στη δικογραφία: Επικαλείται καταγεγραμμένο διάλογο της 21ης Οκτωβρίου 2024 από τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, στον οποίο ο κ. Μπαμπασίδης φέρεται να παραδέχεται ότι στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ελέγξει κρυφά το ερμάριο τέσσερις ημέρες πριν από την έλευση του επιμελητή, κάνοντας λόγο για «μπόμπες» που θα σκάσουν για «να τελειώσουνε».
Καθεστώς των 12 προσφυγών: Σχετικά με τις 12 αποφάσεις, τονίζει ότι διέθεταν κανονικά αριθμό πρωτοκόλλου, βρίσκονταν στο Γραφείο Διοίκησης και τελούσαν σε πλήρη γνώση της υπηρεσίας. Πρόκειται για αποφάσεις δικαίωσης παραγωγών που έφεραν τις υπογραφές της ίδιας, δύο υφισταμένων της και του τότε Προέδρου, ωστόσο η τωρινή διοίκηση στράφηκε νομικά και πειθαρχικά αποκλειστικά εναντίον της.
Απόκρυψη συνυπογραφής: Η κα Τυχεροπούλου καταγγέλλει ότι μία από τις επίμαχες αποφάσεις είχε συνυπογραφεί από τον ίδιο τον κ. Μπαμπασίδη. Παραθέτει, μάλιστα, διάλογο από τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μεταξύ του πρώην Προέδρου και διευθυντικού στελέχους, όπου εμφανίζονται να προσπαθούν να αποκρύψουν την υπογραφή του χρησιμοποιώντας σχέδιο αντί για το πρωτότυπο έγγραφο στη μήνυση, προκειμένου να μην φανεί η εμπλοκή του.
Η κα Τυχεροπούλου συνδέει τη χρονική συγκυρία της δίωξής της με το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό μιας σοβαρής υπόθεσης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου η ίδια έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Υπογραμμίζει δε ότι αντίστοιχη προσπάθεια απονομιμοποίησής της είχε επιχειρηθεί και πριν από τη δίκη στον πρώτο βαθμό.