Υπουργείο Εργασίας: Έδιναν ΑΜΚΑ αδιακρίτως στους μετανάστες - Τι αλλαγές έρχονται

metastates
Ενημερώθηκε: 04/10/19 - 18:24

Μέχρι τώρα σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας έδιναν αδικρίτως ΑΜΚΑ σε μετανάστες. Από εδώ και πέρα όπως φαίνεται αυτό αλλάζει σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. 

Αυστηρό πλαίσιο θα προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αντικαθιστώντας το καθεστώς που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ το οποίο - σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση ΑΜΚΑ ήταν οι αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών οι οποίοι έμπαιναν στην χώρα για να τύχουν δωρεάν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με δημοσίευμα του dikaiologitika.gr

Το πρόβλημα εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και το ανέφεραν στη νέα πολιτική ηγεσία αμέσως μετά τις εκλογές.

Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου ενώ δύο πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της τότε υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου η χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μετά την απόφαση της τότε υπουργού οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας είχαν αποστείλει έγγραφο εκφράζοντας τις διαφωνίες τους με την ρύθμιση γενίκευσης της χορήγησης ΑΜΚΑ τονίζοντας πως δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων ούτε είχε ζητηθεί η γνώμη τους.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr