Γλασαρισμένα κοπανάκια κοτόπουλου με πατάτες από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

 
Γλασαρισμένα κοπανάκια κοτόπουλου με πατάτες από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Ενημερώθηκε: 05/06/21 - 20:09

Μια ιδέα για το τι μπορούμε να μαγειρέψουμε το Σαββατοκύριακο μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε γλασαρισμένα κοπανάκια κοτόπουλου με σπαστές πατάτες.

Υλικά για τη συνταγή 
 

• 10 κοπανάκια κοτόπουλο με την πέτσα
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• 120 γρ. σόγια
• 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 πιπεριά τσίλι
• 50 γρ. νερό
• 60 γρ. μέλι
• 1/3 ματσάκι μαϊντανό
• 10 γρ. σουσάμι
• 1 κιλό πατάτες baby βρασμένες
• 100 γρ. βούτυρο
• 2-3 κλωναράκια θυμάρι
• αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής 

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι, τη σόγια, το νερό και το μέλι.
• Χαράζουμε τα κοπανάκια σε 2-3 σημεία και τα προσθέτουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 6 ώρες ιδανικά.
• Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με το ελαιόλαδο και σωτάρουμε από όλες τι πλευρές τα κοπανάκια μας για 10-12 λεπτά.
• Αποσύρουμε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο και ρίχνουμε όλη τη μαρινάδα στο τηγάνι. Όταν αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα μας προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 10 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε μαζί με το σουσάμι εκτός φωτιάς στα κοπανάκια.
• Σε ένα άλλο τηγάνι που βάζουμε σε δυνατή φωτιά με το μισό βούτυρο προσθέτουμε τις πατάτες και τις σπάμε με το εργαλείο του πουρέ για να δημιουργήσουμε επιφάνειες και να γίνουν έξτρα τραγανές.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε από την άλλη όταν έχουν πάρει χρώμα από τη μία πλευρά.
• Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το θυμάρι μας και περιβρέχουμε με ένα κουτάλι από πάνω, για να αρωματιστούν οι πατάτες μας.
• Σερβίρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με τις σπαστές πατάτες στο πλάι ζεστέ