Κορμός Μωσαϊκό

 
Κορμός Μωσαϊκό

Ενημερώθηκε: 08/01/22 - 17:22

Ο αγαπημένος κορμός ψυγείου που τρώμε όλο το χρόνο μικροί και μεγάλοι. Το γνωστό μωσαϊκό φτιαγμένο με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα που δεν μπορεί να λείπει από γιορτινό τραπέζι.

Εύκολο γρήγορο και πενταντόστιμο, είναι το γλυκό ψυγείου που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Με λίγα υλικά και χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό

• 250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
• 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
• 100 γραμ. βούτυρο
• 2 κ.σ. (20 γραμ.) κακάο
• 3 κ.σ. (25 γραμ.) καρύδα
• 4 κ.σ. (45 - 50 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
• 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

• 250 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

• Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

• Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

• Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

• Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.

• Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

• Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.

• Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

• Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα

• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

• Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

• Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.

• Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.

• Είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ