Κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, ή μπισκότα
Ενημερώθηκε: 09/01/22 - 20:05

Κανείς δεν λέει όχι σε σαλάμι σοκολάτας. Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι οικονομικό, και λαχταριστό. Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, ή μπισκότα.

Υλικά Συνταγής

•    200 γραμ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
•    125 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    40 γραμ. κακάο άγλυκο
•    40 γραμ. κονιάκ ή γάλα
•    100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
•    50 γραμ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
•    λίγη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

•    Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη απο τους κουραμπιέδες.

•    Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.

•    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας.

•    Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.

•    Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.

•    Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.

•    Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη.

•    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ