Σουφλέ σοκολάτας

 
Σουφλέ σοκολάτας

Ενημερώθηκε: 06/02/22 - 17:37

Ζουμερό και σοκολατένιο σουφλέ σοκολάτας Η πιο έυκολη, γρήγορη και τέλεια συνταγή για γλυκό με σοκολάτα.

Αν θέλετε τον πιο τέλειο, ζουμερό σοκολατένιο πειρασμό στο πιάτο σας, φτιάξτε αυτό το εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Μέσα από τη σοκολατένια καρδιά του ξεχυλίζει καυτή και ξεμυαλιστική η λάβα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το για τους αγαπημένους σας. Το αγαπούν όλοι, μικροί – μεγάλοι και είναι το γλυκό που παίρνει πάντα τα περισσότερα “ναι” όποτε το σερβίρετε! Άλλωστε η σοκολάτα είναι και θα είναι πάντα η κλασική αγαπημένη!

Υλικά Συνταγής

• 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

• 250 γραμ. βούτυρο σε κομμάτια

• 5 αυγά

• 150 γραμ. ζάχαρη

• 100 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

• 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

• Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.

• Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.

• Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά.

• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.

• Βουτυρώνουμε με μαλακό βούτυρο και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).

• Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

• Το σωστό σιμιζάρισμα στα σκεύη είναι απαραίτητο για να ξεκολλήσουν αφού ψηθούν.

• Εναλλακτικά στο σιμιζάρισμα, αντί για αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας κακάο άγλυκο. Για πιό πλούσια αρώματα και ομοιόμορφο χρώμα.

• Γεμίζουμε κατά τα ¾ τα μπολάκια και ισομοιράζοντας το μείγμα.

• Εάν είναι γεμάτες οι φόρμες θα ξεχειλίσουν στο ψήσιμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ