Το τέλειο μενού για το πρώτο ραντεβού!

 
Το τέλειο μενού για το πρώτο ραντεβού!

Ενημερώθηκε: 18/05/16 - 16:33

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι λένε. Και για να το λένε, κάτι θα ξέρουν! Εσύ λοιπόν που έχεις γνωρίσει τον έρωτα της ζωής σου και θες να του φτιάξεις το τέλειο μενού για το πρώτο ραντεβού, ήρθες στο κατάλληλο σημείο (ή σάιτ να πούμε καλύτερα). Στρώσε τραπέζι, βάλε κεράκια, κόψε και κανένα λουλουδικό από τον κήπο σου και όλα έτοιμα...! Α! Ξέχασα το σημαντικότερο...ιδού και το εύκολο μενού που είναι εγγύηση για να μην είναι το πρώτο ραντεβού και το τελευταίο σου...

Πράσινη σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα

Υλικά:

10-12 φύλλα τρυφερό σπανάκι

3 καρδιές μαρουλιών

1 καρδιά τρυφερό αντίδι

4-5 φέτες προσούτο

τριμμένη παρμεζάνα

ντοματίνια Σαντορίνης

Για το dressing:

ελαιόλαδο

μπαλσάμικο ξύδι

αλάτι

Εκτέλεση:

Πλύντε τα φύλλα από τα λαχανικά(μην τρέχετε νυχτιάτικα στα νοσοκομεία), τα σκουπίζετε με χαρτί και τα στρώνετε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνετε με το μισό dressing. Βάζετε την φορμαέλα ακτινωτά μέσα στην πιατέλα και γύρω-γύρω βάζετε το προσούτο. Στην μέση βάζετε το υπόλοιπο dressing και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
TIP:για το τέλειο dressing απλά βάλτε τα υλικά σ'ένα σέικερ και ανακινήστε καλά.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με Πατάτες "country style"

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο (σε μπουκίτσες)
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο
2 κ σ μέλι
1 κύβος λαχανικών
3 κ.σ σουσάμι
6 κ.σ σόγια σος
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 πατάτες κομμένες σε φέτες
2 φλιτζάνια φυστικέλαιο


Πώς το κάνουμε:
Ψήνετε για λίγο το σουσάμι στον φούρνο και το αφήνω στην άκρη.
Σοτάρετε σε λάδι που καίει το κοτόπουλο, το αφήνω να ασπρίσει.
Προσθέστε τον κύβο, το βαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο (σε φετάκια) το δενδρολίβανο, τη σόγια, το αφήνω λίγα λεπτά και είναι έτοιμο.
Σερβίρετε με ρύζι και πασπαλίζω με σουσάμι.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύπτετε με κρύο νερό. Ανακατεύετε μαλακά τις πατάτες με το χέρι. Αδειάζετε το νερό και ξαναγεμίζετε το μπολ και πάλι με φρέσκο κρύο νερό.
Ρίχετε το φυστικέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνετε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Στραγγίζετε καλά τις πατάτες και προσεκτικά τις βάζετε λίγες-λίγες μέσα στην κατσαρόλα.
Τις τηγανίζετε, αναποδογυρίζοντάς τις ανά τακτά διατήματα, περίπου για 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Πασπαλίζετε με αλάτι, ενώ είναι ακόμα ζεστές.

Cheesecake με φράουλα

Υλικά:

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτί-μπερ

150g. βιτάμ λιωμένο

για την κρέμα:

500g. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφια)

1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

για την επικάλυψη:

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

χυμός μισού λεμονιού

μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Τρίψτε στο μπλέντερ τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάστε το μείγμα σ'ένα πυρέξ πιέζοντας μ'ένα κουτάλι για να πάει παντού. Ψήστε το για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Σ'ένα μπολ χτυπήστε τα υλικά της κρέμας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και απλώστε την πάνω στη βάση μπισκότου. Αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει. Για την επικάλυψη χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει προσθέτοντας σιγά-σιγά το χυμό. Αλείψτε αυτό το μείγμα πάνω από το γλυκό και στη συνέχεια αλείψτε την μαρμελάδα. Αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Μη ξεχάσεις ψωμάκι (βάλτο και λίγο να ζεσταθεί στο φούρνο) και φυσικά...καλό κρασί (κόκκινο φυσικά)!