Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Διαφημιστικά έντυπα από υποψηφίους

 
αρχιεπισκοπικες

Ενημερώθηκε: 05/12/22 - 19:03

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Στο οπλοστάσιο των επιτελείων μπήκαν τις τελευταίες μέρες οι διαφημίσεις σε πινακίδες, τοποθετήθηκαν πανό, ενώ πραγματοποιείται και η διανομή φυλλαδίων από σπίτι σε σπίτι, με το βιογραφικό, φωτογραφίες και τη δράση των υποψηφίων.  

Η όλη προσπάθεια και των έξι υποψηφίων είναι να αντλήσουν ψήφους από την τεράστια δεξαμενή των πιστών που αγαπούν την Εκκλησία και όχι μόνο. Βέβαια υπάρχουν και οι ψηφοφόροι, για τους οποίους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος ιεράρχης που θα βρεθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και επομένως είναι πιο εύκολο να πειστούν να δώσουν την ψήφο σε συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Σήμερα αναρτώνται οι προκαταρκτικοί κατάλογοι για τις εκκλησιαστικές εκλογές και θα βρίσκονται σε κάθε ενορία και κοινότητα κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας. Στους κατάλογους θα περιλαμβάνονται τα επιτρεπτά από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στοιχεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, στους προκαταρκτικούς καταλόγους δεν θα περιέχονται οι νέες εγγραφές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός της προκαθορισμένης περιόδου, και οι οποίες όμως θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους. Επιπρόσθετα, στους καταλόγους δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Οι έντυποι προκαταρκτικοί κατάλογοι θα βρίσκονται σε εξουσιοδοτημένο και υπεύθυνο για τη διαφύλαξή τους πρόσωπο σε κάθε ενορία και κοινότητα και θα αναφέρονται μόνο στην ενορία ή κοινότητα. Το εξουσιοδοτημένο αυτό άτομο θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα και με τις αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προβεί σε ένσταση, σε ειδικό έντυπο, μόνο αναφορικά με το πρόσωπό του νοουμένου ότι η ένσταση αυτή δεν αφορά τα πιο κάτω, και για τα οποία δεν θα γίνεται αποδεκτή:

α) Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για νέα εγγραφή είτε Κυπριών είτε μη Κυπρίων. 

β) Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για διαγραφή. 

γ) Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα που αφορά αλλαγή ενορίας ή κοινότητας ως η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

δ) Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε σχέση με ζητήματα που αφορούν οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Η Εκκλησία της Κύπρου από τις 18:00 στις 6 Δεκεμβρίου 2022, θα παρέχει σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της https://churchofcyprus.org.cy με τίτλο «Μάθε πού Ψηφίζεις» και θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά στοιχεία του να ενημερωθεί επακριβώς πού ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Ουδεμία ανάμιξη Οικουμενικού Πατριάρχη 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέρριψε ως ανυπόστατες εκτιμήσεις για το θέμα των επικείμενων αρχιεπισκοπικών εκλογών στην Κύπρο. Ανακοίνωση του  Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει: «Δηλώνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως δεν αναμιγνύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου». Στην ανακοίνωση  επισημαίνεται ότι «οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις, διαφόρων “εκκλησιαστικών κύκλων”, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανυπόστατες». Πηγή του Φαναρίου έλεγε ότι από τον περασμένο Απρίλιο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», είχε κάνει σαφές ότι δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, συνεπώς και της Κύπρου.

Πηγη: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ