Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Είμαστε ανοικτοί σε κριτική'" (ΒΙΝΤΕΟ)

 
κυπροσ

Ενημερώθηκε: 27/12/22 - 23:46

Τις προτεραιότητες του ανέλυσε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του καναλιού Omega αλλά και τον ρόλο του στην πλήρωση του κενωθέντα θρόνου στην Μητρόπολη Πάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος.

«Θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχει ενότητα εάν κρίνουμε και από τις δηλώσεις των Ιεραρχών. Είναι όλοι έτοιμοι να προχωρήσουμε μαζί για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Εκκλησίας και της κοινωνίας μας. Πιστεύω ότι με το να ενωθούμε, έχουμε καλά να προσφέρουμε στον κόσμο παρά να διατηρήσουμε αυτή την σχετική διάσταση που είχαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», τόνισε.

Και επιδόματα στα πλάνα

Στις προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου συγκαταλέγεται και βοήθεια σε οικογένειες με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Το επίδομα που αναμένεται να φθάνει τα 100 ευρώ θα αφορά τις οικογένειες με πέραν των δύο παιδιών. Η χορηγία, όπως είπε, θα είναι είτε μηνιαία ή ετήσια και μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών.

«Θα συνεχίσουμε και επεκτείνουμε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και είμαι έτοιμος (θα παρέλθουν αυτές οι 2-3 ημέρες) για να καλέσουμε τους ειδικούς να δούμε πως θα αρχίσει η υλοποίηση της υπόσχεσης για φοιτητικές εστίες και στη Λευκωσία, αλλά και σε εξαγγελία επιδομάτων».

Για τις προεδρικές

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο ίδιος ανέφερε πως:

«Έχουν επικοινωνήσει οι υποψήφιοι για να με συγχαρούν, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επέμβω στην προεκλογική περίοδο. Θα ήταν διχαστικός τότε ο ρόλος μου. Ο ρόλος μου θα είναι ενωτικός. Ο καθένας είναι ελεύθερος ακούσει και τους προγραμματισμούς να ψηφίσει ότι θέλει. Ως άτομο θα έχω την προσωπική μου άποψη την οποία θα εκδηλώσω στην κάλπη», τόνισε.

Στο μεταξύ, η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου. Την επόμενη ημέρα θα προκηρύξει και τις εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου. Αρχικά ο λαός της Πάφου θα εκλέξει το τριπρόσωπο και στη συνέχεια ο λόγος ανήκει στην Ιερά Σύνοδο. Νέος Μητροπολίτης αναμένεται να εκλεγεί περί τα μέσα Ιανουαρίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ