Για τις συνεχιζόμενες συνεννοήσεις με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας, με στόχο την προετοιμασία του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου για διεθνείς πτήσεις, ενημέρωσε τον Τούρκο Αντιπρόεδρο κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα ο «υπουργός μεταφορών» του ψευδοκράτους, Ερχάν Αρικλί. Όπως ανέφερε, ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
Ο Αρικλί συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Κεμάλ Γιουκσέκ, ενώ ομάδα από την «πολιτική αεροπορία» του ψευδοκράτους αναμένεται να μεταβεί σύντομα στην Τουρκία για να παρουσιάσει λεπτομέρειες και να καταγράψει ελλείψεις στο παράνομο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, το «τμήμα πολιτικής αεροπορίας» επιδιώκει να λάβει «άδεια» για το «αεροδρόμιο Ερτζιάν» από την τουρκική Αρχή Κρατικών Αεροδρομίων.
Στη συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο συζητήθηκαν ακόμη τα έργα οδικής υποδομής σε διάφορες περιοχές, οι παρεμβάσεις στη σηματοδότηση και το έργο των οπτικών ινών, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί το 2026.