Η Ρωσία εμπόδισε την έκδοση ανακοίνωσης κατά του «Αττίλα» για τα αιματηρά γεγονότα στην Πύλα

 
Η Ρωσία εμπόδισε την έκδοση ανακοίνωσης κατά του «Αττίλα» για τα αιματηρά γεγονότα στην Πύλα

Ενημερώθηκε: 19/08/23 - 17:00

Για μία ακόμα φορά, το τελευταίο διάστημα, η Ρωσία φαίνεται να στηρίζει κάθε προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal και του Μιχάλη Ιγνατίου η Μόσχα εμπόδισε να βγει ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με την οποία θα γινόταν σφοδρή καταγγελία εναντίον των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, για την άναδρη επίθεση τους στην Πύλα, εναντίον μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ρωσία δεν θεώρησε αποδεκτό από την ίδια το κείμενο της δήλωσης που συνέγραψαν η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Βρετανίας στον ΟΗΕ, καθώς και οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Κίνα δεν είχε αντιρρήσεις με το εν λόγω κείμενο με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποδοκίμαζε τις κατοχικές δυνάμεις για την απαράδεκτη ενέργεια τους στην Πύλα.
Η Ρωσία εκτέλεσε με ακρίβεια το σχέδιο της Τουρκίας να εμποδίσει την ανακοίνωση εναντίον του κατοχικού καθεστώτος και προσπάθησε να “σκοτώσει” το κείμενο.

Μάλιστα εμπόδισε και την έκδοση της ανακοίνωσης σήμερα Σάββατο, λέγοντας ότι δεν είναι επείγον το θέμα. Ζήτησε αναβληθεί η έκδοση της ανακοίνωσης την …άλλη εβδομάδα.

Πιστεύεται ότι η απόφαση ελήφθη στο πιο υψηλό επίπεδο της ρωσικής ιεραρχίας, δηλαδή από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει ταυτιστεί πλήρως με την Τουρκία σε πολλά διεθνή ζητήματα. Μέχρι πρόσφατα η Μόσχα -και παρά τις σχέσεις της με την Άγκυρα- διατηρούσε μία καλή στάση στο Κυπριακό.

Η Μόσχα προσπαθεί να πέσουν στα μαλακά η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς. Πρόκειται για απαράδεκτη και αντιδιπλωματική πράξη, η οποία ακολουθεί του γεγονότος ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμα καταδικάσει την επίθεση εναντίον των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Της άρνησης της Ρωσίας, μετά από αίτημα της Τουρκίας, να επιτρέψει την έκδοση της ανακοίνωσης του Σ.Α. του ΟΗΕ, ακολούθησε φοβερό παρασκήνιο στο οποίο συμμετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία και άλλα μη μόνιμα μέλη του σώματος, όπου εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση της Μόσχας. Αποφασίστηκε ότι θα γίνει προσπάθεια τη Δευτέρα να εκδοθεί η ανακοίνωση.

Διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ δήλωσε στη Hellas Journal ότι τη Δευτέρα θα αποκαλυφθεί ο βρώμικος ρόλος της Ρωσίας και η ταύτιση της με την Τουρκία, εκτός αν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αποφασίσει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος την κατάσταση ώστε να επιτραπεί η έκδοση της αρνητικής ανακοίνωσης για τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: Hellas Journal

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ