Κύπρος - Μητροπολίτης Λεμεσού: Εκμεταλλεύονται θρησκεία και χριστιανοσύνη για να «νομιμοποιήσουν» τις επιθέσεις τους σε αλλόθρησκους

 
λεμεσου

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 05/09/23 - 18:33

Το μήνυμα ότι τα έκτροπα και οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, και όχι μόνο, που έγιναν στη Λεμεσό, δεν δικαιολογούνται και δεν νομιμοποιούνται, ούτε μέσα από το Ευαγγέλιο, ούτε μέσα από τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, έστειλε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ 92,8» ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος άδειασε την ίδια ώρα όσους εκμεταλλεύονται τη θρησκεία και τη χριστιανοσύνη, με στόχο την «νομιμοποίηση» των επιθέσεων εναντίον «αλλοθρήσκων» ή μεταναστών, διαμηνύοντας ότι το Ευαγγέλιο μιλά για την αγάπη, την ειρήνη και το σεβασμό των ανθρώπων.

Σίγουρα, είπε, υπάρχουν αρκετά κοινωνικά θέματα, αλλά η διαχείριση αυτών των θεμάτων είναι δουλειά της Πολιτείας, σημείωσε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, προσθέτοντας ότι «η εκκλησία δεν μπορεί να διδάξει τίποτε άλλο από τη φιλαδελφία, τον σεβασμό του ενός προς τον άλλον και την αγάπη».

Κάλεσε μάλιστα τους χριστιανούς να διαβάσουν το Ευαγγέλιο και να καταλάβουν τι λέει, διαμηνύοντας ότι «με την αγάπη θα νικήσουμε και όχι με το μίσος και τις έχθρες».

Εξέφρασε παράλληλα τη μεγάλη του λύπη διότι, όπως είπε, «αυτά τα έκτροπα και η βία δεν δικαιολογούνται, δεν νομιμοποιούνται και δεν κατοχυρώνονται ούτε μέσα από το Άγιο Ευαγγέλιο ούτε μέσα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

dialogos.com.cy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ