Κύπρος: Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την 1η Σεπτεμβρίου για τα επεισόδια στην Πύλα

 
ETHNIKO SYMVOULIO

Ενημερώθηκε: 19/08/23 - 14:04

Στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δήλωση στο ΚΥΠΕ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα επεισόδια στην Πύλα και οι διπλωματικοί χειρισμοί από τη Λευκωσία.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως χθες είχαν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατά τις οποίες ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρία θα ενημερωθούν τα μέλη του σώματος σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν τα επεισόδια στη νεκρή ζώνη και τις διπλωματικές επαφές που έγιναν και γίνονται.

Ακόμη, σημείωσε πως θα υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της οποίας θα έχει σειρά επαφών.

Υπενθυμίζεται πως πριν τη μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Μίροσλαβ Γέτζια με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στις 28 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από: philenews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ