Μεσανατολικό και θαλάσσιο διάδρομο συζήτησαν Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδης

 
blinken xristodoulidis

Ενημερώθηκε: 05/11/23 - 17:40

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου ήταν στο επίκεντρο της σύντομης συζήτησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή. Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών είχε προσγειωθεί στη Λάρνακα περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Κύπριο Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του για τον “ανθρωπιστικό διάδρομο” και για τις συνομιλίες που έχει για τα θέματα της Γάζας, και για το γεγονός ότι “μιλάει με όλους” και για την βοήθεια που τους δίνει η Λευκωσία για την εκκένωση των Αμερικανών υπηκόων.

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για τις επαφες του στην περιοχη και ενοψει της επίσκεψης του στηνΤουρκία. Μίλησαν επίσης για το Κυπριακό, τα θέματα ενέργειας και την οικονομία σε σχεση με τις διμερείς σχέσεις και την πρωτοβουλία 3 συν 1.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε εγκαίνια σε χωριό της Λευκωσίας ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στη Λάρνακα για μια έκτακτη επίσκεψη στη χώρα, "μέσα στο πλαίσιο και των προσπαθειών που η χώρα μας έχει αναλάβει σε σχέση με την κρίση στην περιοχή μας".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ