Αγωνία για τον εγγονό το τέως – Κινδύνευσε η ζωή του

Αγωνία για τον εγγονό το τέως – Κινδύνευσε η ζωή του
Ενημερώθηκε: 14/07/18 - 13:01

Ένα πολύ δύσκολο βράδυ πέρασαν πριν από λίγες ημέρες η Marie Chantal και η οικογένειά της, αφού τους αναστάτωσε ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Ο γιος του Οδυσσέας υπέστη αλλεργικό σοκ και η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί την περιπέτειά της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Διαβάστε τι έγραψε στο Instagram και στο προσωπικό της ιστολόγιο:

«Κάτι τρομακτικό μου συνέβη χθες το βράδυ και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την ιστορία αυτή μαζί σας. Ο 13χρονος γιος μου, ο Οδυσσέας παρουσίασε σοβαρή αλλεργία από κάτι που έφαγε. Συνέβη τόσο γρήγορα και αν και εγώ νιώθω περήφανη για τις γνώσεις μου σε θέματα υγείας στην οικογένειά μου, με αιφνιδίασε όλο αυτό που συνέβη γιατί δεν σκέφτηκα πως μέσα σε ένα λεπτό όλο αυτό θα τον οδηγούσε στην αναφυλαξία. Ένιωσα πραγματικά ταπεινωμένη! Πάντα όμως ήμουν περίεργη για τις τροφικές αλλεργίες και το έψαχνα γιατί ήθελα να μαθαίνω τι ακριβώς τις προκαλεί. Έχω κάποιους στενούς φίλους που τα παιδιά του αντιμετωπίζουν σοβαρές αλλεργίες και είχα πολλές συζητήσεις μαζί τους για το θέμα. Το πιο περίεργο που είχα ακούσει όμως, ήταν μία ώρα πριν συμβεί σε εμένα το όλο περιστατικό. Ήμουν στο αυτοκίνητο με μία φίλη μου επιστρέφοντας από μία διασκεδαστική ημέρα με τα αγόρια μας και μιλούσαμε για αλλεργίες, για τα παιδιά και ειδικά για το δικό της παιδί που είναι 4 χρονών και έχει σοβαρή αλλεργία με τα φυστίκια. Ως συνήθως, τη ρώτησα για τα συμπτώματα, το πρώτο σοβαρό επεισόδιο, πώς αυτό είχε συμβεί και σε τι έπρεπε να προσέχει από τότε και μετά.

Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε σούσι, από ένα καλό εστιατόριο. Μόλις τρία λεπτά αφού είχε τελειώσει το φαγητό του, ο Οδυσσέας άρχισε να παραπονιέται για στομαχόπονο ενώ έβηχε περίεργα και συνεχόμενα. Σχεδόν αμέσως άρχισε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς συνέβαινε τόσο γρήγορα που συνέβαιναν όλα και σκέφτηκα ότι ο βήχας του προερχόταν από μία αλλεργική ρινίτιδα που τον ταλαιπωρούσε το προηγούμενο διάστημα στην Αγγλία πριν από λίγο καιρό. Νιώθω χάλια επειδή δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά και δεν ανησύχησα από την πρώτη στιγμή. Συνέχισε να βήχει και έφτυνε φλέμματα. Τότε ήταν που είπα στον άντρα μου να καλέσει τον γιατρό.

Ο Οδυσσέας δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς ακριβώς αισθανόταν και τον ρώτησα αρκετές φορές αν αισθανόταν πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει σωστά. Μετά από πέντε λεπτά συνομιλίας του συζύγου μου με τον γιατρό στο τηλέφωνο κατά το οποίο του εξιστορούσε τα συμπτώματα ο Οδυσσέας άρχισε να γίνεται κόκκινος στο πρόσωπο ενώ τα χείλη του έγιναν μοβ! Τότε λοιπόν αποφασίσαμε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Μέσα σε τρία λεπτά αφότου είχαμε φτάσει στο νοσοκομείο, οδηγήθηκε σε δωμάτιο, υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί τού χορήγησαν όλα τα απαραίτητα φάρμακα αφού διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για αλλεργικό σοκ!

Απέκτησε το χρώμα του αμέσως. Οι νοσοκόμες και οι γιατροί ήταν εκπληκτικοί και λειτούργησαν τόσο γρήγορα κρατώντας τον Οδυσσέα ήρεμο. Όλα αυτά που περιγράφω συνέβησαν μέσα σε μισή ώρα και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν είχαμε καθυστερήσει. Όταν πια ηρέμησε, ο Οδυσσέας κατάφερε να μας εξηγήσει πώς αισθανόταν: Ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού τελείωσα το φαγητό μου, είχα πολύ άσχημο στομαχόπονο. Άρχισα να βήχω και δεν μπορούσα να σταματήσω, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και ένιωθα σαν να παίρνω οξυγόνο από μία μικρή δίοδο στον λαιμό μου. Πονούσε ο λαιμός μου και ένιωθα σαν να υπήρχε μία μπάλα στον λαιμό που δεν μπορούσα να βγάλω. Τα μάτια μου και το πρόσωπό μου τα ένιωθα πρησμένα και ένιωθα ζεστός ενώ νόμιζα ότι είχα γίνει κατακόκκινος σαν… τομάτα! Ένιωθα ότι θα πεθάνω. Ήταν φρικτό. Δεν μπορούσα να εξηγήσω το συναίσθημα καθώς όλα συνέβησαν μαζί και το ένα μετά το άλλο.»