Αποχώρησε από την «Καθημερινή» ο Στ. Κασιμάτης

Αποχώρησε από την «Καθημερινή» ο Στ. Κασιμάτης
Ενημερώθηκε: 20/09/20 - 11:30

Όπως κάνει γνωστό η «Καθημερινή» στο σημερινό της φυλλο (20/9/2020) ο Στέφανος Κασιμάτης αποχώρησε από την ιστορική εφημερίδα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο σχόλιο του σε βάρος του Γ. Κατρούγκαλου.

Η «Καθημερινή» εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση, ευχαριστώντας τον δημοσιογράφο για την πολυετή συνεργασία, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για δική της απόφαση.

Η αναφορά έχει ως εξής:

«Ο Στέφανος Κασιμάτης αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα και δεν ήταν απόφαση της εφημερίδας. Τον ευχαριστούμε για την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία.»

Βέβαια ο δημοσιογράφος έχει πολλάκις προκαλέσει με τα δημοσιεύματα του αναγκάζοντας την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη, όπως και στην περίπτωση του Γ. Κατρούγκαλου τον οποίο ειρωνεύτηκεμε τρόπο απρεπή και προσβλητικό.

Πρόσφατα πάλι, με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή» ζήτησε συγγνώμη για τα απρεπή σχόλια που έκανε o δημοσιογράφος της σχετικά με τη στολή των Ευζώνων. Στο εν λόγω σχόλιό του  με τίτλο «στους τσολιάδες», το οποίο είχε γίνει με αφορμή μια επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο αρθρογράφος αναφέρθηκε στη στολή των Ευζώνων χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «δικτυωτά καλσόν» και «χοντροπάπουτσα».

Σε άλλο άρθρο του, είχε επίσης ζητήσει συγγνώμη για σεξιστικό σχόλιο του εναντίον της Τασία Χριστοδουλοπούλου, που μόλις τότε είχε γίνει γιαγιά.

Ο Στ. Κασσιμάτης, έγινε... γνωστός στο πανελλήνιο το 2012 με το άρθρο του που καλούσε να πούμε “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή. 

Κασιμάτης