Φως στο τούνελ (14/12): Συγκινεί η εγγονή που αναζητά τη γιαγιά της…

Φως στο τούνελ (14/12): Συγκινεί η εγγονή που αναζητά τη γιαγιά της…
Ενημερώθηκε: 14/12/19 - 14:31

Φως στο τούνελ (14/12): Η ευαίσθητη εγγονή αναζητά με ένα δικό της, ξεχωριστό, τρόπο την αγνοούμενη γιαγιά της και στο πλευρό της βρέθηκε ένα ολόκληρο χωριό.

Με ένα ιδιαίτερο μήνυμα στο Facebook, καταθέτει την ψυχή της και συγκινεί για την Αθηνά Μπακάλη που πάσχει από άνοια και χάθηκε στις 30 Ιουνίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της, μέχρι σήμερα δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς κανείς από το χωριό της δεν είχε να δώσει κάποια πληροφορία για την αγνοούμενη ηλικιωμένη.

Από το στούντιο της εκπομπής η εγγονή της Αθηνά Παπαγεωργοπούλου, συγκινημένη αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφει για τη γιαγιά της και στο ποίημα που ανέβασε για εκείνη στο Facebook και συγκίνησε εκατοντάδες χρήστες.

«Τι σκέφτηκε; Που ήθελε να πάει; Που να πήγαινε όταν ήταν παιδί; Που σε πήγαινε εσένα μικρή; Μια απώλεια τόσο δύσβατη όσο κάποιοι γκρεμοί που κοιτούσα για να σε βρω. Μια άρνηση στο κακό και μετά ένας ρεαλισμός πως ίσως δε θα σε δω ποτέ ξανά. Κλαις; Γιατί; Αφού δεν είναι νεκρή. Και που είναι; Που να την βρω; Γιατί όσες φορές σου είπα σ’ αγαπώ δεν στο είπα δυνατά για να το ακούσεις; Γιατί ήξερα πως εσένα δε στην έμαθαν αυτή τη λέξη και θα ‘λεγες, ‘τι είναι αυτά που λες μωρέ Αθηνά, τι έπαθες;’ Μη με ξεχνάς όπου και να ‘σαι, γιατί ΣΕ ΑΓΑΠΩ.»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος που πήρε με την ομάδα του μέρος στις έρευνες, είπε χαρακτηριστικά:

«Η περιοχή έχει γύρω στα 40 με 50 πηγάδια και ερευνήθηκαν όλα σπιθαμή προς σπιθαμή. Ψάξαμε τα σημεία – παγίδες για έναν ηλικιωμένο, αλλά δε βρήκαμε το παραμικρό. Είναι μια περίεργη υπόθεση, που θα πρέπει να ερευνηθεί από την αστυνομία», κατέληξε.

Ο γιος της που είναι ανύπαντρος, συνταξιούχος ναυτικός, έμενε στην ίδια αυλή, αλλά δεν αντιλήφθηκε τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε.

Η εγγονή της έδωσε μια λεπτομερή εικόνα για το σημείο απ’ όπου φέρεται να βγήκε από το σπίτι της μες τη νύχτα.

«Ήταν τόσο δύσκολο και επικίνδυνο που σίγουρα θα την είχε τραυματίσει και θα βρίσκαμε αίμα. Δεν εντοπίσαμε όμως κανένα σημάδι της εκεί.»

Η ίδια ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες με εντολή Εισαγγελέα από την Ασφάλεια Πειραιά, όπου ανήκει η Καλλονή Τροιζηνίας, για να πάρουν την απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη στην ταλαιπωρημένη γιαγιά της.

Η Αθηνά Μπακάλη 88 χρόνων, συνταξιούχος κτηνοτρόφος, έχει ύψος 1.55.

Πηγή: anikolouli.gr