Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στην κριτική (και στις κατάρες) που δέχεται μετά τις δηλώσεις Ρουβά για Λιγνάδη

 
Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στην κριτική (και στις κατάρες) που δέχεται μετά τις δηλώσεις Ρουβά για Λιγνάδη

Ενημερώθηκε: 13/02/22 - 13:01

Οργή και «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις (συμπάθειας) που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» της Σίσσυς Χρηστίδου.

Αρνητικά σχόλια και κριτική δέχτηκε και η Σίσσυ Χρηστίδου για την «αφωνία» της σε όσα έλεγε ο Σάκης Ρουβάς. Μάλιστα, σε κάποιες περπτώσεις η κριτική ξέφυγε και πέρασε σε κατάρες. Η παρουσιάστρια λοιπόν, θέλησε σήμερα να διαχωρίσει τη θέση της και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Όπως ανέφερε: «Θέλω να πω κάτι σε σχέση με εμένα κι ό,τι αφορά εμένα και τις κατάρες που δέχομαι από χθες στα social media. Δεν είναι η πρώτη φορά και έχω εξοικειωθεί αρκετά, αλλά στη φάση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου το ψυχικό σθένος να απαντήσω και δεν με νοιάζει καθόλου κιόλας».

Ύστερα συμπλήρωσε πως δεν μπορούσε να τοποθετηθεί επί του θέματος, την ώρα που έπαιρνε συνέντευξη από τον Σάκη Ρουβά, οπότε αδίκως κατηγορείται που δεν μίλησε εκείνη την στιγμή.

«Θέλω να διευκρινίσω πως όταν κάνω μία συνέντευξη, εγώ θα θέσω διακριτικά τη θέση μου. Από εκεί και πέρα όμως, την ώρα της συνέντευξης, δεν ήταν η στιγμή της δικής μου τοποθέτησης, αλλά η στιγμή της τοποθέτησης του ανθρώπου που καλώ στην εκπομπή. Όταν ερωτηθώ ή όταν προβάλλουμε ένα θέμα, θα θέσω τις δικές μου θέσεις και θεωρώ ότι αυτό το έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό, είναι πολύ σαφής η δική μου θέση».

Η Σίσσυ Χρηστίδου στη συνέχεια, ανέφερε πως σέβεται τους ανθρώπους που καλεί στην εκπομπή της και δεν μπορεί να προσβάλλει κάποιον, επειδή έχουν αντίθετες θέσεις. «Στην εκπομπή αυτή, καλούμε ανθρώπους που σεβόμαστε και στο πλαίσιο του πολιτεύματος που βρισκόμαστε, τους αφήνουμε ελεύθερα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Δεν θα δεχτώ καμία κατάρα, γιατί δεν έβρισα, δεν έφτυσα ή δεν έδιωξα με τις κλωτσιές κάποιος που φιλοξένησα στην εκπομπή. Αν κάποιον θέλουμε να τον βρίσουμε, δεν τον καλούμε στην εκπομπή. Δεν ξέρουμε από την αρχή τι θα ειπωθεί κάθε φορά. Από εκεί και πέρα, αν δεν θέλουμε να κάνουμε μία συνέντευξη, δεν την κάνουμε. Δεν θα πάρουμε για παράδειγμα συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ξέσπασε σχετικά με τα μηνύματα που δέχεται στα social media και τα χαρακτήρισε πολύ «σκληρά».

«Είναι πολύ σκληρός αυτός ο φασισμός των social media. Εγώ είμαι σε μία φάση που δεν με νοιάζει καθόλου, αλλά φαντάζομαι πως πολύ κόσμο τον επηρεάζει, όπως και εμένα με επηρέαζε για πολλά χρόνια. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε τη βαρύτητα αυτών που ξεστομίζετε, γιατί στην πραγματικότητα αφορούν πάρα πολύ κόσμο. Για κατάρες, για τα παιδιά, για καρκίνους...», είπε κλείνοντας η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δημήτρη Λιγνάδη

Κανείς δε θα διαφωνήσει με την παρουσιάστρια όσον αφορά εκείνες τις περιπτώσεις που κριτική μετατρέπεται σε τυφλό λιθοβολισμό ή ακόμη και καννιβαλισμό, όμως η στάση της στη συνέντευξη του Σάκη Ρουβά δεν είναι εκτός κριτικής. Οι σημερινές εξηγήσεις δεν πείθουν. Ο Σάκης -ίσως και χωρίς να το εννοεί- ουσιαστικά «βίαζε» τα θύματα για δεύτερη φορά με τα λόγια συμπάθειας και αγάπης για τον υπόδικο για βιασμούς ανηλίκων . Χρέος του δημοσιογράφου, να θέσει την κόκκινη γραμμή που θα προστατέψει τα θύματα και τον συνεντευξιαζόμενο.