Κόκκινο Ποτάμι (5/2): Απαγχονισμοί και βασανιστήρια - Τι θα δούμε σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Κόκκινο Ποτάμι (5/2): Απαγχονισμοί και βασανιστήρια - Τι θα δούμε σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 05/01/20 - 18:46

Κυριακή σήμερα, ημέρα με νέο επεισόδιο της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» του Open που θα μεταδοθεί στις 21:00, το οποίο αναμένεται να είναι καθηλωτικό.

Τι θα δούμε σήμερα

Στην Αμισό, μετά τις συλλήψεις των χριστιανών έρχονται απαγχονισμοί και βασανιστήρια. Την ίδια ώρα, ο Οσμάν στην προσπάθεια του να βρει και να εκδικηθεί τον Θέμη εισβάλει απειλητικά στο σπίτι της οικογένειας Παυλίδη και προσβάλει τη Βασιλική. Παρά την προσπάθειά της να τρέξει στα χωράφια και να προειδοποιήσει τον άντρα της, Τούρκοι χωροφύλακες θα συλλάβουν τον Θέμη και θα τον οδηγήσουν στη φυλακή. Ο Θεόκλητος καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να βοηθήσει χωρίς αποτέλεσμα. Η εντολή δόθηκε και είναι θάνατος.

Στη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας στη φυλακή, ο Μητροπολίτης δίνει κρυφά έναν μπαλτά στον Θέμη παροτρύνοντας τον να το σκάσει. Την ίδια νύχτα ο Θέμης, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος και όσοι ακόμη αντέχουν να σταθούν στα πόδια τους δραπετεύουν με προορισμό του βουνό. Ωστόσο, στη διάρκεια της απόδρασης κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν. Ο δάσκαλος και ο πατέρας της Βασιλικής και του Παναγιώτη χάνουν τη ζωή τους.

Την επόμενη κιόλας μέρα, Τούρκο στήνουν κρεμάλες στην πλατεία της Αμισού. Η Βασιλική μαζί με την Ευγενία θα αντικρίσει το άψυχο σώμα του πατέρα της το οποίο θα κρεμαστεί και αυτό. Η εντολή είναι μία…θα κρεμαστούν ζωντανοί και νεκροί, για παραδειγματισμό.

Στο Παρίσι η Ιφιγένεια ανησυχεί για τους δικούς της. Ο Κερέμ θα της στείλει ένα «ανώνυμο» γράμμα προτρέποντας την να «καλέσει» την οικογένεια της στο Παρίσι. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει στην Κων/πολη να προειδοποιήσει τον γιατρό Νικολαΐδη για την επικείμενη συμφορά. Ο Νικολαΐδης θα αρνηθεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του, δεν θα κάνει όμως το ίδιο για την περίπτωση της Αρίν και της κόρης της, Λουσίν.

Η Ιφιγένεια παρά τις αντιρρήσεις του Μίλτου και του Ζαχάρωφ αποφασίζει να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Οταν φτάσει, οι Τούρκοι έχουν ήδη επιτεθεί στο σπίτι της και έχουν απαγάγει την Λουσίν. Καταφεύγοντας στον αδελφικό της φίλο Κερέμ για βοήθεια, συλλαμβάνεται από τον Καρτάλ.