Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τη «Μουρμούρα»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τη «Μουρμούρα»
Ενημερώθηκε: 30/12/20 - 14:23

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Ο «Άγγελος» (Σπύρος Χατζηαγγελάκης), η «Βέλη» (Μαρία Χάνου) και ο κολλητός τους φίλος, ο «Κανάτης» (Τόλης Παπαδημητρίου), έχουν αποφασίσει να πάνε στο σπίτι της «Νταϊάνας» στο Τρίκερι και όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που «μένουν» με το αυτοκίνητο, γιατί -ως συνήθως- η «Βέλη» ξέχασε να κάνει σέρβις, σε ένα ερημικό χωριό στο Πήλιο.

Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει μια βίλα που δεν μοιάζει καθόλου κατοικημένη. Παιχνιδάκι για τον Κανάτη και έτσι αποφασίζουν να τη «χρησιμοποιήσουν», να περάσει η νύχτα και να τα μαζέψουν. την επομένη, για την Αθήνα.

Η «Σοφούλα» (Κωνσταντίνα Λιναρδάτου) δηλώνει πως αφού οι γονείς της θα πάνε διακοπές στο Πήλιο, εκείνη θα μείνει στο σπίτι για να περάσει την Πρωτοχρονιά με τους κολλητούς της, δηλαδή με τον «Γιωργάκη» (Μιχάλης Προσπαθόπουλος). Φυσικά και δεν το λέει αυτό! Πάνω στην αναμπουμπούλα της προετοιμασίας, ο «Μπάμπης» (Σπύρος Τσεκούρας) και η «Ξένια» (Άννα Κουτσαφτίκη) τσακώνονται και αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι. Η «Σοφούλα» σε αναμμένα κάρβουνα ενημερώνει τον «Γιωργάκη» για το... ναυάγιο και εκείνος την πείθει να πάνε οι δυο τους στο Πήλιο, λέγοντας άλλο ένα ψέμα στους γονείς της, δηλαδή ότι θα πάνε στο… Καϊμακτσαλάν. Μένοντας μόνοι, η «Ξένια» και ο «Μπάμπης», δίνουν τόπο στην οργή, μονιάζουν και αποφασίζουν να φύγουν για το Πήλιο.

Στον τιμημένο Πύργο, τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά, αφού ο «κυρ Ηλίας» (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) ετοιμάζει βαλίτσες για να κάνει Πρωτοχρονιά στην Άρτα τρώγοντας κοψίδια από τα χεράκια της «κυρα-Ελπινίκης». Από την άλλη, η «κυρά Καίτη» (Κλέλια Ρένεση) σαν πιστή χωρισμένη, θα μείνει πίσω με τη «Μένη» (Άννυ Θεοχάρη) και τα παιδιά της. Τίποτα, όμως, δεν είναι όπως φαίνεται μιας και ο «κυρ Ηλίας» έχει κλείσει μια ειδυλλιακή βίλα στο Πήλιο και σκοπεύει, με σύμμαχο του τη «Μένη», να συμπαρασύρει την «Καίτη» και να της κάνει την πολυπόθητη πρόταση γάμου εφόσον αγόρασε μέχρι και δαχτυλίδι-κοτρώνα.

Στο μακρινό Φόδελε, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού η «Βούλα» (Ελένη Κοκκίδου) λαχταρά για κάτι διαφορετικό, ο «Μηνάς» (Αντώνης Αντωνίου), όμως, είναι ανένδοτος, αλλά ακόμα και ο «Μηνάς» έχει τον δούρειο ίππο του, που ακούει στο όνομα «Νανά». Με σύμμαχο την κόρη της, η «Βούλα» πείθει τον «Μηνά» να εκμεταλλευτούν το τριήμερο στο Πήλιο που «δυστυχώς» ακύρωσαν τα παιδιά, γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να καλέσει τη «Νανά» στο σπίτι. Ε μόνη της, γειτόνισσα, χρονιάρα μέρα, δεν λέει.

Η βίλα, που καταλήγουν τα τέσσερα ζευγάρια, ανήκει στη γνωστή τραγουδίστρια, Καίτη Γαρμπή, η οποία έχει προγραμματίσει να περάσει την Παραμονή Πρωτοχρονιάς παρέα με τους μουσικούς της και τον κόσμο, κάνοντας ένα live concert μέσω social media.

Λίγη ώρα πριν από την αλλαγή του χρόνου, η Γαρμπή θα φτάσει στο σπίτι και θα βρει έκπληκτη τους... μουρμούρηδες ήδη μέσα.