Περικοπές και απολύσεις στα αθλητικά ραδιόφωνα

Περικοπές και απολύσεις στα αθλητικά ραδιόφωνα
Ενημερώθηκε: 22/09/19 - 09:24

Δύσκολοι, χαλεποί καιροί για αθλητικά ραδιόφωνα. Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων ήταν ραγδαίες σε Σπορ FM 94,6 και Sport24 Radio 103.3 με… ρεσιτάλ απολύσεων και περικοπών.

Τι δεν τραβάει, τι δεν αποδίδει; Οι ακροαματικότητες κακές δεν ήταν.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της MRB, από τις 16 Ιουνίου ως τις 8 Σεπτεμβρίου ο Σπορ FM έκανε 5,7% με άνοδο 0,2 μονάδων ενώ ο Sport24 Radio ήταν στο 4%, χάνοντας 0,1 μονάδα εν συγκρίσει με την προηγούμενη μέτρηση.

Δεδομένο πρώτο, ο Σπορ FM δεν κάνει τα παλιά τα… 8άρια και 9άρια. Όχι μόνο επειδή άλλαξε ο τρόπος και η εταιρεία μέτρησης ακροαματικότητας (και ο νοών, νοείτω…) αλλά, κυρίως, η ιδιοκτησία και πέρασε στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου. Και… τούτο ακριβώς, την ιδιοκτησία, πληρώνει και τώρα.

Ο όμιλος ΣΚΑΪ, όπου υπάγεται ο Σπορ FM, λειτουργεί τεχνοκρατικά, ήτοι κοιτώντας αριθμούς, έσοδα και έξοδα. Στην πιάτσα κυκλοφόρησε ότι το… μαγαζί μπαίνει «μέσα» περί των 200.000 ευρώ ανά έτος και σχεδόν δέκα παραγωγοί απολύθηκαν ή δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους, με απόφαση της «σιδηράς κυρίας» του ομίλου, Εύης Κουτσαυτάκη.

Ανάλογη η περίπτωση και του Sport24 Radio, με την… υποσημείωση ότι στην 24Media ετησίως κάθε Σεπτέμβρη γίνεται, ως λένε εργαζόμενοι που πέρασαν από εκεί, η «σφαγή του Δράμαλη». Το ραδιόφωνο, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωσε την κακή εκτίμηση του… εμπορικού τμήματος. Και φυσικά, από το εμπορικό δεν έχασε κανείς τη δουλειά του, αντιθέτως απολύθηκαν (και όχι μόνο από τον σταθμό, από την εταιρεία συνολικά) άτομα με πορεία και προσφορά, όπως και ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και μέλη της δημοσιογραφικής υποστήριξης. Και, δη, με απόφαση της εταιρείας και όχι του σταθμού, επίσης ως μάθαμε.

Πηγή: Dailymedia