Τρεις «παίκτες» στην μάχη για το Champions League

 
Τρεις «παίκτες» στην μάχη για το Champions League

Ενημερώθηκε: 10/12/23 - 12:23

Τρεις «παίκτες» εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οργανώσεων ποδοσφαίρου Champions League, Europa League και Confederations League της περιόδου 2024-2027 για τη χώρα μας.

Το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League της τριετίας 2024 – 2027 τέθηκαν σε δημοπρασία και Cosmote TV, Mega και Antenna υπέβαλλαν κλειστές προσφορές στην TEAM, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τον ανάδοχο για λογαριασμό της UEFA.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην επιλογή αναδόχου αν οι αρχικές προσφορές δεν ικανοποιήσουν την TEAM, οπότε και αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος προσφορών.

Σήμερα τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤΕ, μαζί με την Alter Ego (Mega Channel). Η τελευταία έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Τετάρτη που διεξάγεται στο Champions League.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς πρόκειται για ένα κόστος της τάξης των περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ για την τριετία, ποσό που είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα δικαιώματα μόνο σε έναν ή δύο αγώνες και όχι για το σύνολο του πακέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ είναι αυτός που διεκδικεί ολόκληρο το πακέτο με στόχο την ενδυνάμωση του αθλητικού του περιεχομένου και την περεταίρω αύξηση των συνδρομητών του.

Σύμφωνα με το Euro2day η Nova δεν συμμετείχε στην… κούρσα, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά της είναι η Euroleague όσον αφορά την συνδρομητική τηλεόραση, αλλά κυρίως η ανάπτυξη οπτικών ινών προκειμένου να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο για την χώρα. Εκτός έμεινε και η ΕΡΤ, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει ν’ αναλάβει κι εκείνη τη μετάδοση κάποιων αγώνων. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εφικτό, λόγω του αυξημένου κόστους.

Στελέχη της αγοράς μάλιστα έκαναν λόγο για έκπληξη στην κατάθεση προσφορών από τρεις διεκδικητές καθώς, όπως επεσήμαναν, οι τιμές για την διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μιας τέτοιας διοργάνωσης έχουν ανέβει στα ύψη, ενώ η ελληνική αγορά είναι μικρή αλλά και «μισή» λόγω της αυξημένης πειρατείας, που στο θέμα του αθλητικού περιεχομένου έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ