Ραχόι: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της νομιμότητας στην Καταλονία

 
Ραχόι: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της νομιμότητας στην Καταλονία

Ενημερώθηκε: 25/10/17 - 13:18

Προτεραιότητα της ισπανικής κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της «κανονικότητας και της νομιμότητας» στην Καταλονία, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μιλώντας σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Αυτή η βορειοανατολική περιφέρεια της Ισπανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την άρση της αυτονομίας της και τον έλεγχο από την κεντρική κυβέρνηση από την Παρασκευή, εξαιτίας του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία που διενήργησε και το οποίο, σύμφωνα με τα ισπανικά δικαστήρια, αντίκειται στο Σύνταγμα της χώρας.

Ραχόι

Απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή, ο επέμεινε ότι ήταν πάντα πρόθυμος να μιλήσει με τους καταλανούς ηγέτες, αλλά ήταν υποχρεωμένος να ενεργεί σύμφωνα με τον νόμο. Το καταλανικό κοινοβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στη Μαδρίτη.

Στο μεταξύ, η ισπανική Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει την Παρασκευή το άρθρο 155, με το οποίο θα αφαιρεθεί η εξουσία από την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας και ο Ραχόι θα μπορέσει να προκηρύξει νέες εκλογές στην περιοχή.