Παρεμβαίνει η δικαιοσύνη για τον Ρουβίκωνα

 
Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την δράση του Ρουβίκωνα, αλλά και τον επίμαχο γιατρό μετά τα όσα συνέβησαν στον Ευαγγελισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 26/10/17 - 19:47

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει το θέμα του «Ρουβίκωνα», με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να διατάζει έρευνα για τις δράσεις της αναρχικής ομάδας.

Η εισβολή από μέλη του «Ρουβίκωνα» στο γραφείο διευθυντή κλινικής στον Ευαγγελισμό, και οι απειλές για κόψιμο του χεριού και βιαιοπραγία , επειδή παίρνει φακελάκια από ασθενείς, φαίνεται πως αποτέλεσε το έναυσμα για την έρευνα σε βάθος. «Αν μάθουμε ότι ξαναπαίρνεις φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο», ακούγεται να τον απειλεί ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.Και αυτό ήταν η αφορμή για την εισαγγελέα του ανωτάτου να παραγγείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια έρευνας.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο:

Οι κατευθύνσεις των ερευνών για την Δικαιοσύνη, έχουν διπλό στόχο: Πρώτον τον εντοπισμό των δραστών, μελών του «Ρουβίκωνα» που απείλησαν τον γιατρό και δεύτερον έρευνα για το αν πράγματι ο εν λόγω γιατρός συνήθιζε να παίρνει «φακελάκι». Πάντως, οι δικαστικές αρχές, οι οποίες θα κληθούν να ερευνήσουν τη δράση του Ρουβίκωνα, είναι βέβαιο, ότι θα απευθυνθούν στην Κρατική Ασφάλεια για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων που πρωταγωνιστούν στις εισβολές και τα επεισόδια.

Να σημειωθεί πάντως ότι για τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» ή άλλων ομάδων αντεξουσιαστών,δεν υπάρχουν μηνύσεις θιγόμενων, ενώ ούτε το Δημόσιο έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες.