Ποιος είναι ο ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος

 
Ποιος είναι ο ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ενημερώθηκε: 31/10/17 - 21:22

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ελληνοαμερικανός, οικονομολόγος, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε από το πουθενά και έκανε του πάντες στην χώρα να πιστέψουν πως θα βοηθούσε στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων στην ατζέντα του Λευκού Οίκου, όντας σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, από την προεκλογική εκστρατεία του.

Ρωσικές αρχές

Σήμερα o Έλληνας ομογενής, «καίει» τον Τραμπ λέγοντας ότι είχε «υπόγειες» επαφές με τις , για τις οποίες κατέθεσε ψέμματα στο FBI. Επιπλέον, όπως ο ίδιος ομολόγησε προσπάθησε να αποκτήσει πληροφορίες που θα έπλητταν την Χίλαρι Κλίντον και θα ευνοούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο στην προεκλογική του εκστρατεία. Συνολικά τρεις συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου κατηγορούνται για «βρώμικες» επαφές με την Ρωσία. Από αυτούς μόνο ο Παπαδόπουλος δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Τράμπ

Το επιτελείο δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός σύμβουλος και οτι η σχέση του με την αμερικανική διοίκηση ήταν περισσότερο εθελοντική, Θέλοντας μάλλον να πάρει απόσταση από τα όσα τον κατηγορεί ο Παπαδόπουλος, ο Ντόναλτ Τραμπ είπε σήμερα πως ήταν απλά ένας άγνωστος εθελοντής στην καμπάνια του και μάλιστα σήμερα τον αποκάλεσε «ψεύτη» και «δάκτυλο» των Δημοκρατικών.

μ

Ο νεαρός οικονομολόγος Τζόρτζ Παπαδόπουλος ειδικεύεται σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και είναι γιός του πρώην Προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ.

Ηρθε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2016 και μίλησε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ σημειώνοντας οτι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι». Λίγο μετά μάλιστα παρακάθησε σε δείπνο που του παρέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και στο οποίο συμμετείχαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Ολοι είχαν πιστέψει ότι είχε βρεθεί επιτέλους ο πρόσωπο κλειδί που θα άνοιγε τις πόρτες του Λευκού Οίκου και θα βοηθούσε αποφασιστικά στα εθνικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Η ομολογία Παπαδόπουλου «στριμώχνει» τον Τραμπ