Φως στο Τούνελ: Κάποιοι είδαν τη σφαγή της Δώρας και εξαφανίστηκαν!

 
Φως στο Τούνελ:Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Το ζευγάρι που τα είδε όλα και το κορνάρισμα του τρένου

Ενημερώθηκε: 04/11/17 - 00:25

Φως στο Τούνελ: Η Αγγελική Νικολούλη προσπαθεί να βγει από το τούνελ για να βρει την άτυχη Δώρα Ζέμπερη που έπεσε νεκρή από 14 μαχαιριές μέσα στο Β' Νεκροταφείο.

Ήδη η δημοσιογράφος έβγαλε στο φως της επιφάνειας τρανταχτά στοιχεία, όπως το ύποπτο ζευγάρι που τα έζησε όλα και από εκείνη την ημέρα εξαφανίστηκε, ο εργαζόμενος του νεκροταφείου, αλλά και το ασυνήθιστο κορνάρισμα του τρένου το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Οι περιγραφές κόβουν την ανάσα.Ο διάδρομος του τομέα 7 μετατράπηκε σε λίμνη αίματος.Βήμα βήμα η Αγγελική Νικολούλη ακολούθησε την μοιραία διαδρομή της. Η άτυχη κοπέλα σε μια ύστατη προσπάθεια έπεσε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα ενός μνήματος που βάφτηκε κόκκινη. Την ώρα που ξεψυχούσε, ο δράστης είχε ήδη διαφύγει πηδώντας πιθανότατα τη μάντρα του νεκροταφείου.

Το μοιραίο ζευγάρι

Η έρευνα αποκάλυψε πως σε κοντινό μνήμα βρισκόταν εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι. Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, πως «τα είδε όλα». Το ζευγάρι από εκείνη την ημέρα του φονικού δεν εμφανίστηκε ξανά.

Την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις δύο το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη.

Άλλη μάρτυρας περιέγραψε στη δημοσιογράφο όσα της διηγήθηκε μια φίλη της που βρισκόταν στον χώρο του κοιμητηρίου εκείνο το μοιραίο απόγευμα.
«Άκουσε ένα δυνατό ουρλιαχτό που την τάραξε αλλά υπέθεσε πως κάποια μάνα έχασε το παιδί της. Επιτάχυνε το βήμα της και κατέβηκε προς τα κάτω. Αντίκρισε τον κοπέλα μέσα σε μια λίμνη αίματος πάνω σε ένα μνήμα και έναν νεαρό που είχε φτάσει πρώτος στο σημείο. Την ίδια ώρα είδε εκεί και ένα ακόμη άτομο, τον Νικόλα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτόν. Ο ιερέας του νεκροταφείου δεν είχε ακόμα φανεί. Οι δύο άνδρες μιλούσαν στη Δώρα, αλλά εκείνη δεν απαντούσε».

Πίσω από το θύμα ο δράστης

Όπως φάνηκε από την έρευνα της δημοσιογράφου ο δράστης πρέπει να βρισκόταν πίσω από το θύμα.

Μια άλλη οικογένεια που επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το κοιμητήριο και συναντούσε συχνά τη Δώρα, το μοιραίο απόγευμα έφυγε περίπου ένα τέταρτο πριν το συμβάν.

Είχε προηγηθεί γύρω στις τρεις μια κηδεία και μέσα σε μισή ώρα ο χώρος του κοιμητηρίου είχε σχεδόν αδειάσει. Η πίσω πόρτα είχε παραμείνει πριν ανοιχτή και ίσως ο δράστης να είχε εισέλθει στο νεκροταφείο από εκεί.

Το τρένο που ήθελε κάτι να πει... 

‘Ένα παρατεταμένο και ασυνήθιστο κορνάρισμα του τρένου, πίσω από το νεκροταφείο όπου σφαγιάστηκε η νεαρή εφοριακός, θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής.

Ένας από αυτούς μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.

«Το κορνάρισμα ήταν από το τρένο που κατευθυνόταν προς Κηφισιά. Ήταν έντονο και δεν έχουμε ξανακούσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα ο συρμός που πήγαινε προς Πειραιά, ακινητοποιήθηκε άξαφνα μετά το κορνάρισμα. Πρέπει να ήταν λίγο μετά τον φόνο, γιατί η περιοχή κυκλώθηκε από αστυνομικούς. Υπήρξε μεγάλο μποτιλιάρισμα, ο κόσμος κατέβηκε από τα τρένα και αναζητούσε ταξί. Επικράτησε χαμός…».

Ακόμα ένα στοιχείο που ήδη αξιοποιείται κι ενώ η εκπομπή είναι σε εξέλιξη, είναι το γεγονός ότι εκείνη την μοιραία μέρα, η Δώρα Ζέμπερη έφυγε από την υπηρεσία της με την συνοδεία του αδελφού της,κάτι που απόψε για πρώτη φορά βγήκε στην επιφάνεια...