Αμφισβητεί ξανά ο Ερντογάν την συνθήκη της Λωζάνης

 
Ερντογάν: Ξεχνούν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία

Ενημερώθηκε: 10/11/17 - 16:55

Νέα αμφισβήτηση του αλαζόνα Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Ατατούρκ

Είναι βέβαια εδώ και πολλά χρόνια γνωστή η τακτική του Σουλτάνου, καθώς σε μόνιμη βάση αμφισβητεί την Συνθήκη, τονίζοντας διαρκώς ότι η Άγκυρα θέλει να επαναχαράξει τα συνορά της, που δεν είναι κάτι άλλο φυσικά από το να μεγαλώσει σε βάρος άλλων χωρών την επικράτειά της.Σήμερα λοιπόν, ήταν η ευκαιρία ακόμα και στην τελετή που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Παλάτι με αφορμή την 79η επέτειο του θανάτου του , να αμφισβητήσει ξανά την Λωζάνη.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Στην ομιλία του κατά την τελετή για την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Τουρκίας ο ανέφερε ότι η Λωζάνη είναι μία συνθήκη που προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία, αλλά και η βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα στα νότια σύνορά της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:«Αναγκαστήκαμε να αποδεχτούμε τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης, που μας έδιναν σύνορα μικρότερα από αυτά που ήμασταν διατεθειμένοι να αποδεχτούμε. Η Λωζάνη είναι μία συνθήκη που μαζί με οφέλη, είχε και πολλές απώλειες. Μιλώντας για τις απώλειες της Λωζάνης ή μιλώντας ακόμη και για τα οφέλη της, αυτό δεν σημαίνει ότι οι απώλειες αυτές δεν υφίστανται.

Αφήνοντας στην άκρη τις οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, αυτό που λέω είναι ότι οι υποχωρήσεις που έγιναν με το Εθνικό Συμβόλαιο, ήταν η κυριότερη αιτία για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρας μας σήμερα στα νότια σύνορά της. Αν δεν ήταν αυτές οι υποχωρήσεις, δεν θα ήμασταν εδώ που ήμαστε, να ξέρετε, να θυμάστε… Αυτοί που μας πήγαν πίσω τότε με το Εθνικό Συμβόλαιο, τώρα θέλουν να αφήσουμε στην άκρη ακόμη και τη Λωζάνη και να μας πάνε στη συνθήκη των Σεβρών. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν: η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.