Ερντογάν - Πούτιν: «Ρεκόρ» συναντήσεων - 6η φορά τον ίδιο μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ερντογάν - Πούτιν: «Ρεκόρ» συναντήσεων - 6η φορά τον ίδιο μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 14/11/17 - 15:12

Ερντογάν - Πούτιν: Για 6η φορά μέσα στον ίδιο μήνα συναντήθηκαν ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογο του στο Σότσι της Ρωσίας, για 2 ώρες και 10 λεπτά αυτή την φορά.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συμφωνούν με το Ρώσο ομόλογό τουστο θέμα της εμβάθυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

«Tόσο οι πολιτικές σχέσεις όσο και οι οικονομικές σχέσεις παρουσιάζουν μια ανοδική τάση» σημείωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των περιορισμών στον αγροτικό τομέα και των περιορισμών στις βίζες άρθηκαν νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως με το Ρώσο ηγέτη συζήτησαν και τα σχέδια για το Τουρκικό Ρεύμα και τον Πυρηνικό Σταθμό Άκκουγιου και σημείωσε πως αποδίδουν σημασία στην υλοποίηση αυτών των έργων.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τουρισμό και επισήμανε πως κατά τους πρώτους 9 μήνες του χρόνου, επισκέφτηκαν την Τουρκία 4 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες και ευχήθηκε τα στοιχεία αυτά να αυξηθούν τον επόμενο χρόνο, ενώ αυτό που δημιούργησε εντύπωση είναι ότι αναφέρθηκε στα αμυντικά συστήματα χωρίς αναφερθεί συγκεκριμένα στους πυραύλους S-400.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε πως το σημαντικότερο δείγμα ότι οι διμερείς σχέσεις επέστρεψαν στο επίπεδο που ήταν πριν από την κρίση με το μαχητικό αεροσκάφος το 2015 (κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο από τα τουρκικά μαχητικά F-16) είναι η αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδει η Τουρκία ότι προσέφερε χρήματα για την έκδοση του Γκιουλέν