NBA: Με μπροστάρη τον... μασκοφόρο Irving, απτόητοι οι Celtics (BINTEO)

 
NBA: Με μπροστάρη τον... μασκοφόρο Irving, απτόητοι οι Celtics (BINTEO)

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 12:20

Φορώντας προστατευτική μάσκα (εξαιτίας του ακούσιου χτυπήματος από αγκωνιά του Μπέινς που τον είχε αφήσει έξω από την αναμέτρηση με τους Ράπτορς) ο Kyrie Irving αποτέλεσε τον καταλυτικό λόγο που οι Celtics συνέχισαν το εντυπωσιακό τους σερί.

Κι αυτό διότι πρόλαβε να σημειώσει 25 πόντους σε 29 λεπτά και να οδηγήσει στο άνετο διπλό επί των μαχητικών Brooklyn Nets με 109-102.

Έχοντας επίσης σε καλή μέρα τους Horford (17 πόντοι και 11 ριμπάουντ), Morris (21 πόντοι) και 10 ριμπάουντ και Tatum(19 πόντοι) οι "Κέλτες" εκμεταλλεύτηκαν εκτός των άλλων την απουσία του D' Angelo Russell και επέκτειναν το εντυπωσιακό τους σερί σε 13-0.

Την ίδια ώρα οι Raptors πανηγύριζαν την πρώτη πραγματικά μεγάλη νίκη της φετινής σεζόν. Με πρωταγωνιστές τους σταρ DeRozan (27 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Lowry (19 πόντοι, 10 ασίστ), η ομάδα του Τορόντο σόκαρε το Χιούστον και έφυγε από ‘κει με το επιβλητικό 129-113.

Και πώς να μην το κάνει αυτό, από τη στιγμή που κατέγραψε μια μαγική δεύτερη περίοδο, κατά την οποία πρόλαβε να σημειώσει 45 (!) πόντους. Κάπως έτσι, πήγε στράφι η προσπάθεια του Harden να γυρίσει το ματς (με 38 πόντους, 6 ριμπάουντ 11 ασίστ, αλλά και 9 λάθη) και οι Rockets υπέστησαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από έξι σερί επιτυχίες.

Αντίθετα, οι Spurs συνέχισαν να μετατρέπουν σε παρένθεση την ήττα από τους Bucks και πέρασαν με σχετική άνεση από το Ντάλας. Κάτι που οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Aldridge, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πάρτι στη γενέτειρά του και με 32 πόντους να οδηγήσει στο τελικό 97-91.