Νίκος Κοτζιάς: Τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί η ονομασία

 
Ξεκαθάρισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ: "Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος"

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 22:10

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ονομασία των Σκοπίων, μίλησε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κος Κοτζιάς εμφανίστηκε σαφής όσον αφορά το μέλλον των συνομιλιών, αλλά και τι θα γίνει με την ΠΓΔΜ σε περίπτωση που δεν λυθεί το φλέγον ζήτημα του όνοματος.Εδώ να σημειώσουμε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση εντός συνόρων για το ζήτημα της ονομασίας και ενόψει της επίσκεψης του αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ αυτή την Τρίτη 09 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ  ΕΔΩ


 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι "τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος",ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το κόστος για τα Σκόπια θα είναι πολύ μεγάλο αν γίνει δημοψήφισμα και απορριφθεί η λύση που θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Είπε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα περάσει από το Κοινοβούλιο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή.

Επεσήμανε, δε, ότι «ως κυβέρνηση τολμούμε να πάρουμε ιστορικές ευθύνες - εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά». Η επίλυση του σκοπιανού θα κάνει καλό στις δυο χώρες, συμπλήρωσε, ο κ. Κοτζιάς

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συζητά μια συνθέτη ονομασία για τα Σκόπια με ενιαία χρήση. Ανέφερε ότι η αλβανική πλευρά απορρίπτει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά: