Φυσάει προβλήματα: Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ σαρώνουν όλη τη χώρα - Προβλήματα στην ακτοπλοΐα

 
Φυσάει προβλήματα: Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ σαρώνουν όλη τη χώρα - Προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Ενημερώθηκε: 18/01/18 - 15:02

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από χτες βράδυ σε όλη τη χώρα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Προβλήματα υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα λιμάνια, ενώ ακυρώθηκαν και ματαιώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των ισχυρών ανέμων.

παροπλισμένο πλοίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω των ισχυρών ανέμων

στο λιμάνι της Ελευσίνας έσπασαν οι κάβοι σε δύο παροπλισμένα πλοία τα οποία παρέσυραν οι άνεμοι.

Στο λιμάνι του Πειραιά, . Και

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αγ. Μαρίνας-Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας-Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου-Σποράδων και Καβάλας-Πρίνου.

Στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, από τις 2.30 τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης πιθανόν να αρχίσουν να εκτελούνται δρομολόγια από τις 3μμ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνης-Ζακύνθου και Κυλλήνης-Κεφαλλονιάς. Κανονικά εκτελούνται από τις 2μμ τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Πάτρα: Τραυματίστηκε μία γυναίκα εξαιτίας της κακοκαιρίας 

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός τόσο στον Πατραϊκό όσο και στον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά.

Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος του Κόκκινου Μύλου, στην περιοχή της Πλαζ, στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, στο Ακταίο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Άγιο Βασίλειο και στην παραλιακή οδό στα Αραχωβίτικα.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στις περιοχές που προκλήθηκαν τα προβλήματα και καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο μεταξύ, από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου τραυματίστηκε στο κεφάλι μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Συνεχείς πτώσεις δέντρων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Πεύκο έπεσε από τον άνεμο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Πεδίον του Άρεως, χωρίς όμως να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν από τους ισχυρούς ανέμους ένα μεγάλο δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα και στη Λαμία, όπου οι πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα ακόμα και στο σταθμό του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι, λόγω της διακοπής ρεύματος, ενώ ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Υπάτη έριξε δέντρα, πινακίδες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.

Λάρισα: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δένδρων στη πόλη 

Ισχυροί άνεμοι πνέουν τις τελευταίες ώρες στη πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πτώσεις δέντρων και να δημιουργηθούν προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ένα δέντρο που βρίσκεται στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απομακρύνει το πεσμένο δέντρο.

Σημειώνεται, πως η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων έχει ήδη επέμβει σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 15 πτώσεις δένδρων.

Αργολίδα

Μεγάλες σε έκταση ζημιές προκλήθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους που επικράτησαν στην Αργολίδα. Στο Κιβέρι του Δήμου Άργους Μυκηνών έπεσαν δέντρα και έκλεισαν προσωρινά δρόμοι, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε σκάφη στο λιμάνι του χωριού. Μέσα στο Άργος είχε πτώσεις δέντρων ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο Ναύπλιο ξηλώθηκαν οι πλάκες και τα μάρμαρα του μόλου, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα καφέ και εστιατόρια. Η πυροσβεστική επιχειρούσε όλη την νύχτα σε πολλά περιστατικά τα περισσότερα για κοπή δεκάδων δέντρων.

Θεσσαλονίκη: «Φύσηξε» προβλήματα ο Βαρδάρης 

Ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Με ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να κινούνται οι οδηγοί, καθώς ακόμη και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας συναντούν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Από τα ξημερώματα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν βλάβες που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας μεταξύ άλλων πτώσης δέντρων. Πάντως, πρόβλημα με διακοπές ηλεκτροδρότησης εξακολουθεί να υφίσταται σε μέρος της περιοχής που εκτείνεται από τον Φοίνικα μέχρι τη Θέρμη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 7 βαθμούς, ενώ επικρατούν λίγες νεφώσεις. Οι ισχυροί αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα.

Μυτιλήνη: Ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο 

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο - Αι Στράτης - Μύρινα - Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο. Εκεί παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας. Ο 50 περίπου επιβαίνοντες με προορισμό τη Λήμνο παραμένουν στο πλοίο, εωσότου γίνει εφικτό να δέσει με ασφάλεια στη Μύρινα.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί, το ίδιο πλοίο δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του 'Αι Στράτη και συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λήμνο.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται λόγω απαγόρευσης απόπλου το πλοίο «Νήσος Μύκονος» προερχόμενο από Καβάλα με προορισμό τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία με κατάληξη τον Πειραιά.

Τέλος, με ασφάλεια έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Σάμος», προερχόμενο από Πειραιά και Χίο.

Ζάκυνθος: Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω των θυελλωδών ανέμων 

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο νησιών του Ιονίου. Αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Κέρκυρα: Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο 

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, από τις 9 το πρωί, κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, μέχρι το μεσημέρι, μετά την παύση της ισχύς του απαγορευτικού απόπλου, για όλα τα πλοία, που εκτελούσαν βραδινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατάφερε να απομακρύνει το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».

Χανιά: Μικρής έκτασης προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους σε όλη την Κρήτη 

Μικρής έκτασης προβλήματα έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί. Από τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας υπάρχει απαγόρευση απόπλου των πλοίων, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου έχουν πέσει δέντρα.

Στα Χανιά τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί στη Λεωφόρο Σούδας από πτώσεις δέντρων, ένα από τα οποία πέφτοντας πάνω σε καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στην ίδια περιοχή λόγω της πτώσης δέντρων υπήρξαν και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην πόλη του Ηρακλείου έπεσαν δέντρα και παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ στο λιμάνι βυθίστηκε μικρή βάρκα. Στην εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στο ύψος του 'Αη Γιώργη Σεληνάρη από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων κι έπεσαν στο οδόστρωμα προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.