Η Ρωσία στέλνει μαχητικό 5ης γενιάς στην Συρία!

 
Η Ρωσία στέλνει μαχητικό 5ης γενιάς στην Συρία!

Ενημερώθηκε: 26/02/18 - 12:22

Μετά την κατάριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας πιλότος, η Ρωσία στέλνει ένα από τα πιο εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη της, το 5ης γενιάς Su-57s για να κάνει «ελέγχους» στα ραντάρ της!

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετέφεραν στη Συρία τέσσερα Su-57s, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για δοκιμές, στην Khmeimim Airbase. Η κίνηση επιβεβαιώθηκε φαινομενικά από τις ισραηλινές δορυφορικές εικόνες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν από το έδαφος, αλλά ούτε ο ρωσικός στρατός ούτε Ρωσία - ιδιοκτήτρια του προηγμένου πολεμικού αεροπλάνου σχολίασαν την κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Συρία: Συνεχίζεται το «λουτρό αίματος» παρά την εκεχειρία (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα αεροσκάφη έχουν αποσταλεί στη Συρία για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε περιβάλλον ημι-μάχης, ανέφερε η ρωσική ημερήσια εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Η δοκιμή θα επικεντρωθεί αρχικά στις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, αντί των συστημάτων όπλων της, ανέφερε η έκθεση. Η σχετική απόφαση για το «τεστ [ στη Συρία λήφθηκε μετά την αεροπορική επίδειξη MAKS 2017 κοντά στη Μόσχα τον Ιούλιο, αποκάλυψε η πηγή.