Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για απόφαση του ΣτΕ: Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τη συνεργασία τους

 
Στην απόφαση του ΣτΕ  να ακυρώσει το νομοσχέδιο του  τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ενημερώθηκε: 21/03/18 - 18:08

Στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ να ακυρώσει το νομοσχέδιο του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την οποία άλλαξε ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε εμμέσως θετικά, όπως ήταν αναμενόμενο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών δήλωσε δεικτικά ότι «σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μια συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

«Βόμβα» ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Φίλη για τα Θρησκευτικά

Εδώ να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας σε έκτακτη συνεδρίαση του ακύρωσε την υπουργική απόφαση με την οποία άλλαξε ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, με το σκεπτικό ότι η εν λόγω απόφαση κλονίζει την θρησκευτική χριστιανική συνείδηση, και συνεπώς είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη στην ΕΣΔΑ.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Εστία Πατερικών Μελετών και γονείς με αίτημα να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας με το σκεπτικό ότι με αυτή πραγματοποιείται ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στις διεθνείς συμβάσεις και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.