Super League: Το πρωτάθλημα αρχίζει (πάλι) με δύο ντέρμπι - Το σημερινό πρόγραμμα

 
Super League: Το πρωτάθλημα αρχίζει (πάλι) με δύο ντέρμπι - Το σημερινό πρόγραμμα

Ενημερώθηκε: 31/03/18 - 11:28

Μετά τρεις εβδομάδες αναγκαστικής αργίας εντός αγωνιστικών χώρων και έντονης δραστηριότητας στις δικαστικές αίθουσες, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επαναρχίζει σήμερα με το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, με την απειλή του Grexit να παραμένει ορατή.

Μια αγωνιστική που περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια, τόσο για τους πρωτοπόρους όσο και για τις ομάδες που δίνουν τη μάχη της παραμονής.

Την Κυριακή θα έχουμε -λογικά- το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, ενώ ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, που ήταν ο μοναδικός της 25ης αγωνιστικής που δεν είχε διεξαχθεί, θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη!

Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι και, εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να προσθέσουν τους τρεις βαθμούς που τους είναι απαραίτητοι για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ύστερα από 24 χρόνια.

Αντίθετα, με την ψυχολογία «πληγωμένη» μετά τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ από τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου και να περάσουν νικηφόρα από τον Περιστέρι, για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού και δεν έχει άλλο περιθώριο για απώλειες ως το τέλος, ενώ στη μάχη της παραμονής καθοριστικές αναμένεται να αποδειχθούν οι αγώνες Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ και Κέρκυρα-Λαμία.

Δυνατές αναμένονται οι αναμετρήσεις Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος-Ξάνθη, ενώ εκτός απροόπτου ο Παναιτωλικός θα πάρει τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενος τον καταδικασμένο Πλατανιά.

Το σημερινό (Σάββατο 31/03) πρόγραμμα:

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (17:15)
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός (19:30)

Όσον αφορά τη βαθμολογία και με τα μέχρι τώρα δεδομένων που διαμόρφωσαν οι δικαστικές αποφάσεις έχει ως εξής:

1. ΑΕΚ 25 57

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25 50

3. ΠΑΟΚ 25 49

4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 25 47

5. ΞΑΝΘΗ 25 35

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής: 

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Ξάνθη
Κέρκυρα-Λαμία
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς