Μουντιάλ 2018: Α' Όμιλος (ΦΩΤΟ)

 
Μουντιάλ 2018: Α' Όμιλος (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 05/06/18 - 18:33

Μουντιάλ 2018: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, βρίσκεται πλέον προ των πυλών, καθώς απέχει μόλις... 9 μέρες, μέχρι την σέντρα του, στο "Λουζνίκι" της Μόσχας και τον αγώνα της οικοδέσποινας με τη Σαουδική Αραβία.

Μετα τα αφιερώματα στα γήπεδα της διοργάνωσης, αλλά και στον βασικό οδηγό του Μουντιάλ, σειρά παίρνουν οι όμιλοι της γιορτής του ποδοσφαίρου, αρχίζοντας από τον Α' όμιλο.

ΡΩΣΙΑ

ρωσια ομάδα

Όταν οι Ρώσοι, ξεκίνησαν την προσπάθειά τους, για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, βρισκόντουσαν στα καλύτερα τους, μετά και την παρουσία τους, στα ημιτελικά του EURO 2008. Από τότε βέβαια πέρασε αρκετός καιρός. Πλέον η "αρκούδα" είναι η τελευταία ανάμεσα στις 32 φιναλίστ του Μουντιάλ, μη μπορώντας να βρεθεί σε τελική φάση διοργάνωσης εδώ και 10 χρόνια, ενώ κάθε συζήτηση για πρόκριση στους "8" ή στους "4" δεν υπάρχει πια.

ΘΕΣΗ ΣΤΟ FIFA RANKING: 66

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τσερτσέρσοφ. Μετά από αρκετά "πειράματα", με ξένους τεχνικούς όπως ο Φάμπιο Καπέλο και ο Γκούς Χίντινγκ, η Ρωσία επέλεξε ένα "δικό της" παιδί, με αμυντικούς προσανατολισμούς (3-5-2 αγαπημένο σύστημα).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ιγκόρ Ακινφέεφ, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος τερματοφύλακας και ο αρχηγός της ομάδας. Στα κρίσιμα παιχνίδια βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές, που έχει υποπέσει σε... γκάφα!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Αλεξάντρ Γκολόβιν, ο 22χρονος μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει κερδίσει με το "σπαθί", την παρουσία του, στη βασική ενδεκάδα της Ρωσίας και με τις εμφανίσεις του, σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Τσέλσι και της Άρσεναλ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ως οικοδέσποινα, θα έχει τον κόσμο με το μέρος της και βρίσκεται σε έναν όμιλο, που μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και την πρώτη θέση. Αποτυχία αν δεν περάσει στα νοκ άουτ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

σαουδικη αραβια ομαδα

Η προετοιμασία των Αράβων, για το Μουντιάλ, κάθε άλλο, παρά ομαλά κύλησε, καθώς δυο τεχνικοί αποτέλεσαν παρελθόν. Ο Εντγκάρντο Μπαρούσα έφυγε 9 μέρες πριν την κλήρωση των προκριματικών, ενώ και ο Μπερτ Φαν Μαρβάικ, παρά το γεγονός οτι οδήγησε την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχασε τη θέση του! Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι, που βρίσκεται στον πάγκο, ούτε έναν μήνα, θα οδηγήσει την ομάδα στη Ρωσία.

ΘΕΣΗ ΣΤΟ FIFA RANKING: 67

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χουάν Αντόνιο Πίτσι

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μοχάμεντ Ελ Σαλάουι, ο 30χρονος επιθετικός, ήταν ο... μαέστρος της ομάδας, στα προκριματικά, πετυχαίνοντας 16 τέρματα!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Φαχάντ Αλ Μουβαλάντ, 23χρονος εξτρέμ, με πολύ καλή αίσθηση του γκολ, αναμένεται να είναι από τους διακριθέτες της ομάδας

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Πολύ καιρό, περίμεναν αυτή τη στιγμή, οι 7 φορές πρωταθλητές Αφρικής, που είχαν να προκριθούν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1990. Η Αίγυπτος, μετά από μια τρομερή τριετία που σάρωσε τα πάντα στην Αφρική (2012-2015), βρέθηκε στα χαμηλά στρώματα, όμως οι "Φαραώ" είναι εδώ, έτοιμοι να αποδείξουν την αξία τους.

ΘΕΣΗ ΣΤΟ FIFA RANKING: 46

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Έκτορ Ραούλ Κούπερ, πρόκεται για τον πιο πολυταξιδεμένο τεχνικό του Μουντιάλ! Ο 62χρονος Αργεντίνος, γνωστός από το πέρασμά του, στον Άρη, ανέλαβε το 2017 την Αίγυπτο και με το αμυντικό του, στιλ την οδήγησε στη Ρωσία!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μοχάμεντ Σαλάχ, ο κορυφαίος επιθετικός τη φετινή σεζόν στον κόσμο! Οι εμφανίσεις του και τα τέρματά του, οδήγησαν τη Λίβερπουλ, στην τρίτη θέση της Premier League και στον τελικό του Champions League, ενώ πέτυχε το γκολ που έστειλε την Αίγυπτο στο Μουντιάλ! Ένα ολόκληρο έθνος, περιμένει απ'αυτόν... τα πάντα!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Μαχμούντ Χασάν "Τρεζεγκέ", έχοντας ως ψευδώνυμο, το επίθετο, του σπουδαίο Γάλλου επιθετικού, ο 23χρονος εξτρέμ είχε μια εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία, με την Κασίμπασα, πετυχαίνοντας 13 τέρματα και μοιράζοντας 6 ασίστ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα παλέψει στα ίσια, για την πρόκριση, έχοντας αρκετές πιθανότητες να το πετύχει.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η "Σελέστε" βρέθηκε πίσω, μόνο από τη Βραζιλία, στην προκριματική φάση, στον όμιλο της Νότιας Αμερικής, δείχνοντας το πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι, με το γεγονός, οτι παρά τη μεγάλη ηλικία κάποιων εκ των αστέρων, βγαίνουν συνέχεια νέα "φυντάνια", που αναμένεται να τους δούμε εν δράσει στη Ρωσία. Ήδη στην "παλιά", εξαιρετική γενιά, των Γοδίν, Σουάρες και Καβάνι, μπήκαν οι εξαιρετικοί Βεσίνο, Βαλβέρδε και Νάντεζ, με την Ουρουγουάη να θέτει ξανά, ψηλά τον πήχη.

ΘΕΣΗ ΣΤΟ FIFA RANKING: 17

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όσκαρ Ταμπάρες, ο 70χρονος θα κοουτσάρει την Ουρουγουάη σε τέταρτο Μουντιάλ και τρίτο συνεχόμενο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ταμπάρες θα εμφανιστεί σε καροτσάκι, καθώς το 2016, είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο Γκιλέν-Μπαρέ!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, δυο... δολοφόνοι των ευρωπαϊκών γηπέδων, αναμένεται να τρομοκρατήσουν τις αντίπαλες άμυνες και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ίσως το καλύτερο δίδυμο επιθετικών στη διοργάνωση.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Νάχιταν Νάντεζ, στο πρώτο του, Μουντιάλ, ο 22χρονος μέσος, έχοντας διατελέσει αρχηγός της Πενιαρόλ και βασικό στέλεχος της Μπόκα Τζούνιορς, δεν θα χει πρόβλημα, να δείξει την κλάση του, στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου, εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία να φτάσει μακριά.