Ένταση, χημικά και τραυματίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

 
Ένταση, χημικά και τραυματίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ενημερώθηκε: 16/06/18 - 23:05

Επεισόδια και ισχυρή αστυνομική παρουσία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενόσω στη Βουλή συζητούνταν η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ.

Με χημικά, γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο Σύνταγμα προσπάθησαν να διαλύσουν πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια του απογεύματος το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω απο τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Συλλαλητήριο

Λίγο μετά τις εννέα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μια ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μία ακόμα απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά την οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο και προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα - λόγω των χημικών - σε δεκάδες

Με το τέλος της ψηφοφορίας, ομάδα 30 διαδηλωτών επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.άλλα.