Καιρός: Καύσωνας και την Δευτέρα (23/7) κακοκαιρία από την Τρίτη

 
Ο καιρός τρελάθηκε!Μετά τα 40άρια και την αφόρητη ζέστη, ο καύσωνας δίνει την θέση του σε κακοκαιρία-Αναλυτική πρόγνωση

Ενημερώθηκε: 23/07/18 - 00:25

Καύσωνας ήταν και πέρασε, αυτό θα λέμε από την Τρίτη (24/7) καθώς και την Δευτέρα (23/7) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι εξαιρετικά ζεστός.

Πλέον,σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες θα το γυρίσει σε βροχές από την Τρίτη, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, φτάνοντας το ανώτερο μέχρι τους 34 βαθμούς και δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς, την στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη θα εξακολουθήσει να ψήνεται.

Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης: Κλείνει λόγω καύσωνα

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα (23/7)

Τη Δευτέρα (23/7) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση περίπου 4-5°C αλλά η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα φτάσει τους 37-38°C, και παράλληλα θα σημειωθούν καταιγίδες τις απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και πιθανόν Θεσσαλία και Δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά με μικρή διάρκεια. Οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στα κεντρικά και νότια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Δείτε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν την Δευτέρα:

"

Και ξανά φθινόπωρο!

O άστατος καιρός που θα ξεκινήσει την Τρίτη θα κρατήσει έως και την Πέμπτη τουλάχιστον, με κύρια χαρακτηριστικά κάποιες τοπικές μπόρες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32 βαθμούς Κελσίου.