Εκτονώθηκε η αιφνίδια ένταση στον Έβρο με τους δύο Τούρκους στρατιώτες

 
Εκτονώθηκε η αιφνίδια ένταση στον Έβρο με τους δύο Τούρκους στρατιώτες

Ενημερώθηκε: 09/09/18 - 18:38

Σε φάση εκτόνωσης είναι το «θερμό» επεισόδιο που έγινε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πέπλου στον Έβρο με πρωταγωνιστές 4 Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες δύο από τους 4 Τούρκους στρατιωτικούς συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην μεθόριο, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν. Στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από την μία ή την άλλη πλευρά.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Τούρκοι.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι τα επεισόδια αυτού του είδους θα αντιμετωπίζονται όπως “αντιμετωπίζονταν πάντα αυτά τα θέματα”, πριν την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Είναι προφανές από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ότι η Αθήνα δεν λειτουργεί με λογική αντιποίνων για όσα έκανε το καθεστώς Ερντογάν με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με κάποιες πηγές μάλιστα έχει ήδη υπάρξει επαφή σε υψηλό επίπεδο με την τουρκική πλευρά στην οποία εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα λειτουργεί με άλλο σκεπτικό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr που επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και παρέπεμψε σε ενημέρωση που θα γίνει από το υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: militaire.gr, protothema.gr