Αλβανοί πράκτορες και αστυνομικοί σε επιφυλακή σήμερα για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

 
Αλβανοί πράκτορες και αστυνομικοί σε επιφυλακή σήμερα για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ενημερώθηκε: 08/11/18 - 03:38

Ενισχυμένες και σε επιφυλάκη είναι οι δυνάμεις στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς,τόσο στην Ελληνική πλευρά, αλλά κυρίως στην Αλβανική. Αιτία, η αυξημένη κίνηση προς την γειτονική χώρα, λόγω της κηδείας δολοφονήμένου Βορειοηπειρώτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα που θα γίνει σήμερα (8/11) στις 02:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στους Βουλιαράτες.

Κωνσταντίνου Κατσίφα

Από νωρίς το πρωί δεκάδες λεωφορεία αναμένεται να περάσουν τα σύνορα. Εκτιμάται, ότι πάνω από δύο χιλιάδες Έλληνες θα παραστούν στην κηδεία του , στους Βουλιαράτες. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν στην κηδεία θα υπάρξει εκπροσώπηση της κυβέρνησης ή κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί, ότι στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε πριν από τέσσερεις ημέρες στους Βουλιαράτες, έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, όχι όμως και επισήμων από την Ελλάδα...

Βορειοηπειρώτες σε Φίλη: Στην ιστορία της Ελλάδας έχουν υπάρξει ήρωες αλλά και Εφιάλτες...

Οι δυνάμεις στην Αλβανική πλευρά έχουν ενισχυθεί σημαντικά, με σκοπό οι έλεγχοι να είναι σύντομοι για να μην σημειωθούν καθυστερήσεις.

Καθημερινά από τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς διέρχονται περίπου 3.000 άτομα. Οι ενισχυμένες δυνάμεις εκτιμάται ότι θα ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση των επόμενων ωρών.

Κωνσταντίνος Κατσίφας

Η Αλβανική αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για την πρόληψη πιθανών περιστατικών, κατά τη διάρκεια της ημέρας, που θα γίνει η τελετή του ενταφιασμού του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αλβανική πλευρά ενέτεινε την επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία για να μην επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επεισόδια.

Βαρύ πένθος στους Βουλιαράτες-Συγκλονίζει ο θρήνος της μάνας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Μάλιστα, υπάλληλοι της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH) έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται, τόσο στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όσο και στους Βουλιαράτες, καθώς πάντα με Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές στην γειτονική χώρα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανησυχίας, διαρρέοντας ότι «ελληνικές εξτρεμιστικές οργανώσεις και εθνικιστές θέλουν να μετατρέψουν την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε αντι-αλβανική εκδήλωση».

Τυλιγμένη με την γαλανόλευκη η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα