Φίλος Παύλου Φύσσα: "Φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας Χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει μετά τη δολοφονία"

 
Φίλος Παύλου Φύσσα: "Φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας Χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει μετά τη δολοφονία"

Ενημερώθηκε: 19/07/16 - 14:53

Λεπτομερής με συχνές προσωπικές αναφορές στο πώς βίωσε τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν η κατάθεση του Νίκου Χατζηευστρατίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο νεαρός ηχολήπτης, που ανήκε στο συγκρότημα του Παύλου Φύσσα ήταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα στην καφετέρια Κοράλι και τον ακολούθησε μέχρι το σημείο όπου η παρέα τους δέχθηκε επίθεση από 30-40 άτομα. Στην ερώτηση της Εισαγγελέως γιατί δεν γύρισε πίσω να βοηθήσει τον φίλο του, είπε:

"Θα σας απαντήσω ειλικρινά. Είναι ο λόγος που τρία χρόνια βασανίζομαι και δεν ήθελα να έρθω να καταθέσω. Ήταν η πρώτη φορά που δεν βοήθησα φίλο μου, ίσως να ήμασταν και οι δύο νεκροί τώρα."

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο "νευρικό κλονισμό" που υπέστη μετά τη δολοφονία του φίλου του. Υποχρεώθηκε, όπως είπε, να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει. "Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού και φοβόμουν οτι θα εμφανιστεί ένας Χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι. Ξέρετε πόσο κόπο έχω κάνει για να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά ; " είπε ο μάρτυρας σχολιάζοντας τις ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, συμπληρώνοντας πως η μια και μοναδική καταθεσή που έχει δώσει στην ΓΑΔΑ είναι ελλιπής, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να σημειώνουν "έχουμε ζήτημα ψευδορκίας" και να κανουν λόγο για "πρωτοφανείς και εξόφθαλμες αντιφάσεις".

Ο Ν.Χατζηευσταθίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι "ίσως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει , για να μην μας πιάσουν". Μιλώντας για τον αδικοχαμένο φίλο του είπε πως ήταν " ευθύς, ήρεμος , ο σοφότερος της παρέας , πολύ εργατικός και προστατευτικός. Επειδή ήμασταν μικρότεροι έμπαινε πάντα μπροστά".

Ο μάρτυρας περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη από τη στιγμή που βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλι μαζί με την υπόλοιπη παρέα του Παύλου Φύσσα.

Αναφέρθηκε σε δύο άτομα μέσα στην καφετέρια που τους "κοιτούσαν περίεργα" και ο ίδιος είπε στον Παύλο Φύσσα ότι "μάλλον είναι Χρυσαυγίτες, μη δίνεις σημασία".

"Πήγαμε σε μια καφετέρια στην Αμφιάλη για να δούμε το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή πήγαμε στο Κοράλι για να δούμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο. Εκεί ήταν ο Παύλος, ο οποίος επικοινώνησε με κάποιον από την παρέα. Δεν είχα ξαναπάει ποτέ στο Κοράλι . Κάποια στιγμή υπήρχαν δυο άνθρωποι, οι οποίοι κοιτούσαν περίεργα. Κάθονταν σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούσαν εύκολα να βλέπουν τηλεόραση. Ήταν εκεί όταν πήγαμε. Κοίταζαν την παρέα μας επίμονα έκανε μπαμ. Ο ένας φορούσε στρατιωτικό παντελόνι και άρβυλα και νομίζω μαύρη μπλούζα. Τους έβλεπα και τους δυο νομίζω οτι ο άλλος φορούσε μαύρη μπλούζα και τζιν. Ήταν αρκετά μεγαλύτεροι από εμάς.

Εγω είπα στον Παύλο "μάλλον Χρυσαυγίτες είναι μην δίνεις σημασία".

Κάποιος σκόνταψε σε μια καρέκλα της παρέας μας και ζήτησε συγγνώμη και δεν έγινε τίποτα."

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα μίλησε για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που βρισκόταν έξω από την καφετέρια,το οποίο μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και απηύθηνε κάλεσμα, όπως είπε, αλλά και στην έλευση ενός ατόμου που είπε ότι ήταν αστυνομικός:

"Ήμουν έξω και μίλαγα στο τηλέφωνο και είδα αυτά τα δύο άτομα στο αμάξι τους που το είχαν παρκάρει πίσω από το το δικό μας αυτοκίνητο. Μετά από λίγο βγήκε και η δική μας παρέα. Ο ένας ειχε ανοίξει το πορτ πάγκαζ, με κοιτάζει έντονα και ο άλλος φόρεσε εκεινη τη στιγμή γάντια. Υπήρχε λάμπα από πάνω από το αυτοκίνητο.

Υπήρχε και ενας τρίτος ανθρωπος και μιλά στο τηλέφωνο, κλείνει και ξαναπαίρνει συνεχώς κλήσεις. Είμαστε στα τρία μέτρα . Κοίταγε προς τα παιδια απο την τζαμαρία και έπαιρνε τηλέφωνα. Μάλλον δεν ειχε καταλάβει ότι είμαι και εγώ στην παρέα.

"Ελάτε μην αργήσετε" έλεγε στο τηλέφωνο. Μετά τον έχασα. Είναι εκεί και μας κοιτάνε και εμείς δεν μπορουμε να παμε στο αμάξι. Υπήρξε μια οπτική επαφή, το πορτ πάγκαζ παραμένει ανοιχτό και εχουν κάτσει και οι δυο και μας κοιτάνε", είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συνέχισε:

"Μετά από λίγο εμφανίζεται ένας τύπος με ένα μηχανάκι. Ήρθε σε εμάς, πήγε σε αυτούς. Δεν κατάλαβα τι έγινε σε εμάς, είπε οτι είναι αστυνομικός. Πήγε και σε εκείνους. Δεν ξέρω αν τον πήρε κάποιος τηλέφωνο, αν ήρθε μόνος του αλλά φάγαμε εκεί 5 λεπτά σε συνεννοήσεις. Τελικά, αποφασίσαμε να πάμε να πιούμε μια μπίρα".

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε την πρώτη συνάντηση που είχε ο Παύλος Φύσσας με τον Γιώργο Ρουπακιά στην οδό Κεφαλληνίας, όταν ο δεύτερος τον ρώτησε πού βρίσκεται η καφετέρια Κοράλι:

"Στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη περνάνε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ νομίζω, δύο μηχανές που πήγαιναν προς το Κοράλι. Μεσα σε δευτερόλεπτα ήρθαν μηχανάκια με 20-30-40 άτομα. Αρκετά άτομα μέσα στο στενό είχαν έρθει από την Τσαλδάρη. Σταματάει και ένα αυτοκίνητο μπροστά μας ρωτάει ο οδηγός "που ειναι το Κοράλι" , μαζί και οι μηχανές, μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο. Είναι ο κ. Ρουπακιάς μέσα, εγώ τον μισοβλέπω. Εγώ είμαι δίπλα στον Παύλο. Ο Παύλος έστειλε και του έδειξε την κατεύθυνση.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε συνοδηγός και στο πίσω κάθισμα μια κοπέλα . Η κοπέλα πίσω ήταν ξανθιά, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Περάσαμε απέναντι και τότε κοιτώντας πίσω κόσμος αρχίζει και έρχεται προς την Τσαλδάρη. 30 - 40 άτομα. Όλοι ήταν άνδρες .

Ο μάρτυρας στην περιγραφή του υποστήριξε ότι κάποιος από την ομάδα που τους επιτέθηκε έβρισε και απείλησε προσωπικά στον Παύλο Φύσσα:

"Ακούγονται φωνές και βρισιές, "ελάτε εδώ ρε κότες , θα γ...με, θα σας σκοτώσουμε . Ένας πιο φανατισμένος βγήκε στη μέση της Τσαλδάρη και απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο και του φώναξε "έλα εδώ ρε κότα, θα σε σκοτώσω". Έχουν σταματήσει αρκετοί πίσω από τον τύπο που απευθύνεται στον Παύλο. Αυτός προπορεύεται.

Γυρνάω το κεφάλι μου, ο Παύλος περπατάει και ειναι κόσμος πολύ κοντά στον Παύλο. Ήταν όλοι επιθετικοί, φώναζαν. Ο ένας κρατούσε κατι μαύρο μακρύ, σαν σιδηρολοστό, και ένας ακόμη κρατούσε κάτι σαν ξύλο. Υπήρχαν 2-3 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Εμείς προσπαθούμε να φύγουμε. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας αστυνομικός γρήγορα βρέθηκε ανάμεσα στον Παυλο και τον άλλο τύπο. Κοίταξε και προς τις δύο κατευθύνσεις. Εκείνη τη στιγμή βγαίνουν περισσότερα άτομα από την Κεφαλληνίας ο Παύλος φωνάζει τρέχουμε και αρχίζουμε και φεύγουμε γιατί ήταν πάρα πολλά τα άτομα. Πήγαμε σε μια πιλοτή και εκεί παρα μείναμε πολύ ώρα. Περνάνε συνεχώς μηχανάκια. Μπορεί και μας έψαχναν. Πήρα την αστυνομία τηλέφωνο και βγήκαμε από εκεί όταν ήρθε το περιπολικό. Μετά μας έβαλαν χειροπέδες και μας βάλανε στο πίσω κάθισμα του περιπολικού. Από τον ασύρματο μάθαμε οτι έχει μαχαιρωθεί ο Παύλος".

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν πήγαν στο αστυνομικό τμήμα είπε τους έβαλαν στο ίδιος γραφείο με τον Γιώργο Ρουπακιά τον οποίο, μάλιστα, αναγνώρισε σήμερα στο δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά.