Βαγγέλης Μαρινάκης: Προς αναβολή της άδειας του νέου καναλιού λόγω άρνησης του ΕΣΡ... να κάνει υπερωρίες

 
Βαγγέλης Μαρινάκης: Προς αναβολή της άδειας του νέου καναλιού λόγω άρνησης του ΕΣΡ... να κάνει υπερωρίες

Ενημερώθηκε: 03/04/19 - 21:22

Απίθανα πράγματα στο ΕΣΡ: Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητούν καταβολή αποζημίωσης τους επειδή ισχυρίζονται ότι εργάζονται εκτός ωραρίου - Ενδεχόμενο καθυστέρησης της άδειας του σταθμού του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλτερ Έγκο

Βαγγέλη Μαρινάκη

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της αδειοδότηση της εταιρείας ΜΜΕ (συμφερόντων ) οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζουν ότι αποφάσισαν να εργάζονται μόνο εντός του ωραρίου, χωρίς υπερωρίες, μέχρι να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που όπως υποστηρίζουν, τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σε επιστολή προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προβάλλουν μάλιστα ως επιχείρημα της αποδοτικότητας τους, το γεγονός ότι η πρώτη αδειοδότηση των 5 σταθμών έφερε συνολικά στα ταμεία του κράτους το ποσό των 17.500.000 ευρώ.

Οι ίδιοι στην προαναφερθείσα επιστολή, υποστηρίζουν ότι, υπήρχε σχετική διαβεβαίωση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πως θα δοθεί πρόσθετη αμοιβή για την ολοκλήρωση του έργου. Ύστερα από πρόταση της Ολομέλειας του ΕΣΕ της 1ης Οκτωβρίου προωθήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σχέση «για την καταβολή εφάπαξ πρόσθετης αμοιβής στο προσωπικό του ΕΣΡ στη βάση του άρθρου 21 παρ 5 του Ενιαίου Μισθολογίου».

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πότε θα εκπέμψει με πρόγραμμα το κανάλι

Διαβάστε σχετικά:

Να σημειωθεί ότι, η απόφαση αυτή των εργαζομένων του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που αρνούνται να δουλέψουν εκτός του ωραρίου περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αφού είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ο έλεγχος της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η σχετική διαδικασία για την χορήγηση άδειας στην Άλτερ Έγκο, είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα είχε ολοκληρωθεί έως τον Μάιο.

(Σ.Σ: Η ολοκλήρωση της χορήγησης μιας τηλεοπτικής άδειας ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού -ανεξαρτήτου που πρόσκειται πολιτικά- θα έδινε την ευκαιρία σε εκατοντάδες εργαζόμενους να αρχίσουν να δουλεύουν και να πληρώνονται για αυτό. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να συγκινεί τους εργαζόμενους της αποκαλούμενης «Ανεξάρτητης Αρχής» που κοιτάνε αποκλειστικά το πως θα εξασφαλίσουν τις δικές τους υπερωρίες)

Δείτε την επιστολή των εργαζομένων του ΕΣΡ:

1
2