Euroleague: Ο χάρτης της διοργάνωσης

 
Euroleague: Ο χάρτης της διοργάνωσης

Ενημερώθηκε: 30/05/19 - 13:56

Όπως είναι γνωστό από τη νέα σεζόν στη διοργάνωση θα λαμβάνουν μέρος 18 ομάδες, δηλαδή δύο περισσότερες σε σχέση με αυτές που συμμετείχαν μέχρι φέτος, από τότε που καθιερώθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής.

Πέρα από τις 11 ομάδες που είχαν υπογράψει το δεκαετές συμβόλαιο, υπάρχουν δύο άλλες που θα λάβουν εγγυημένο συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο λόγος για την Μπάγερν Μονάχου και τη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ.

Από εκεί και πέρα, η Βαλένθια κέρδισε το δικαίωμα να λάβει μέρος μετά την κατάκτηση του Eurocup, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε το εισιτήριο ως πρωταθλητής στην Αδριατική Λίγκα. Η τελευταία (χρονικά) ομάδα που εξασφάλισε μια θέση στη Euroleague της ερχόμενη σεζόν ήταν η Χίμκι, η οποία απέκλεισε με 3-1 την Ούνικς Καζάν και προκρίθηκε στους τελικούς της VTB League. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός γνωρίζουν τις 14 από τις 16 αντιπάλους τους στην κορυφαία διοργάνωση. Απομένουν δύο κενές θέσεις...

Η μια θα καλυφθεί από ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος, το οποίο βρίσκεται στην ημιτελική φάση. Με δεδομένο ότι η Μπάγερν έχει εγγυημένη θέση στη Euroleague της ερχόμενη αγωνιστικής περιόδου θα παίξει μια εκ των Όλντενμπουργκ, Άλμπα Βερολίνου ή Ράστα Βέχτα.

Όσον αφορά στην τελευταία θέση αυτή θα καλυφθεί από ομάδα που θα λάβει wild card από τη διοργανώτρια αρχή. Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν θα είναι από την Ισπανία, η οποία έχει ήδη καλύψει το μάξιμουμ αριθμό θέσεων (τέσσερις) που μπορεί να έχει. Η Παρτιζάν διεκδικεί τη συγκεκριμένη wild card, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη του Ερυθρού Αστέρα!