Μάχη για τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ

 
Μάχη για τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ

Ενημερώθηκε: 24/06/19 - 13:15

Παράταση αγωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον της ΕΡΤ αποτυπώθηκε και εγγράφως προκαλώντας νέο γύρο εντάσεων για την ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Για να προχωρήσει η συνεργασία θα πρέπει να συγκληθεί η έκτακτη γενικής συνέλευσης της ΕΡΤ ΑΕ και να δώσουν το πράσινο φως» οι συναρμόδιοι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών και στη συνέχεια να αποφασίσει το ΔΣ της ΕΡΤ αν θα ακολουθήσει ή όχι την πρόταση, η οποία ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ ανά έτος με το συνολικό κόστος για το φορέα στην 3ετία, να ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά η ΠΑΕ θα λάβει κατ΄ έτος 7,5 εκατ. ευρώ και στην 3ετία 22.5 εκατ. ευρώ, αν υπάρξει φυσικά συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη. Η Nova έχει από την πλευρά της το δικαίωμα της πρώτης επιλογής (first option) επί της συμφωνίας εξαιτίας της προηγούμενης σύμβασης συνεργασίας με την ΠΑΕ.

Αντιδράσεις υπήρξαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακό έστειλε δύο επιστολές στα προσωπικά mail των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ. Η πρώτη δημοσιοποιήθηκε από την ΕΡΤ με τον διευθύνοντα σύμβουλο να απαντάει πως αν θέλει η ΠΑΕ μπορεί να υποβάλει πρόταση προς το φορέα.O δεύτερος γύρος επιστολών στη συνέχεια δημοσιεύθηκε από ΜΜΕ που διάκεινται φιλικά στην ΠΑΕ.

Πηγή: Typologies