Συνελήφθη μηχανικός του Δήμου Χίου για τον θάνατο του 19χρονου από την μπασκέτα

 
Συνελήφθη μηχανικός του Δήμου Χίου για τον θάνατο του 19χρονου από την μπασκέτα

Ενημερώθηκε: 06/08/19 - 10:02

Έναν μηχανικό του δήμου Χίου συνέλαβε απόψε η αστυνομία, για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου, από την πτώση μπασκέτας σε γηπεδο στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου.

Ο μηχανικός συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο κατασκευής των μπασκετών στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου.

Ο μηχανικός αυτός, ο οποίος το 2002 υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

astraparis.gr

Είχε προηγηθεί κατάθεσή του στην αστυνομία και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο στην συνέχεια – σύμφωνα με τις πληροφορίες του – η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πιθανολογώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Χίου για τον τραγικό θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας

Διαβάστε ακόμα: 

Ωστόσο, ο συλληφθείς, φέρεται να έχει δηλώσει ότι ουδεμία έχει σχέση με το υπόψη έργο, ενώ επίσης φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι με δική του γραφή η τεχνική έκθεση.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει ποτέ κανέναν να κάνει συντήρηση στην μπασκέτα», η οποία «ήταν πιασμένη σε πολύ ψιλό τσιμέντο» επισημαίνει αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο politischios.gr, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα επίσημα μέτρα για τη βελτίωση των υποδομών και την ασφάλεια σε αυτές.

Για το συμβάν τους ενημέρωσε φίλος του 19χρονου, ο οποίος «ήταν σε κατάσταση πανικού». Φτάνοντας στο σημείο, βρήκαν το νεαρό «πεσμένο σε ένα λουτρό αίματος».

«Κάρφωσε στην μπασκέτα και όπως κάρφωσε προφανώς κρεμάστηκε, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση και με το πέσιμο και με το βάρος της μπασκέτας, έπεσε το παιδί πίσω. Χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε τη μαρτυρία:

Συνελήφθη μηχανικός του Δήμου Χίου για τον θάνατο του 19χρονου από την μπασκέτα

δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο μηχανικός παρέμενε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου και πιθανολογείται ότι το πρωί της Τρίτης, 6 Αυγούστου 2019, θα προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη, η οποία είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες, είτε θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος, εφαρμοζομένης της ίδιας διαδικασίας που ακολούθησε με τον .

Κατασχέθηκαν τεχνικά έγγραφα και αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, η έρευνα επικεντρώθηκε στα τεχνικά αρχεία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως, η οποία καλεί για καταθέσεις όλους του εμπλεκόμενους.

Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί πλήρως ο θάνατος του 19χρονου στη Χίο

Διαβάστε ακόμα: 

Από τα πρώτα στοιχεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, προκύπτει ότι το δημοτικό συμβούλιο Ομηρούπολης έλαβε το 2002 απόφαση για αντικατάσταση των δύο φθαρμένων μπασκετών στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, ενώ ανάλογη απόφαση υπάρχει και από την αντίστοιχη της εποχής οικονομική επιτροπή.

Η Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου πήρε το έργο

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis.gr «η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην αμαρτωλή Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου, εταιρεία συμφερόντων του δήμου Ομηρούπολης, ενώ στα αρχεία του πρώην δήμου βρέθηκαν μελέτες και τεχνικές εκθέσεις, όχι όμως – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – και τα τιμολόγια αγοράς των μπασκετών».

Συνελήφθη μηχανικός του Δήμου Χίου για τον θάνατο του 19χρονου από την μπασκέτα

astraparis.gr

Σύμφωνα πάντα με την ισοσελίδα «το κουβάρι των υπευθύνων και των ευθυνών για την φονική μπασκέτα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί πλήρως τι έγινε το 2002 με την κατασκευή της, η οποία – σύμφωνα με όλες τις επισημάνεις – είναι εκτός προδιαγραφών και ειδικότερα εκείνων του 1987 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».