Διαμετρήματος 7,62 mm οι βολίδες που κατέληξαν στο κτίριο της χρηματιστηριακής και της Πρεσβείας του Μεξικό

 
Διαμετρήματος 7,62 mm οι βολίδες που κατέληξαν στο κτίριο της χρηματιστηριακής και της Πρεσβείας του Μεξικό

Ενημερώθηκε: 02/08/16 - 20:23

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Με πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ ή πιστόλι επίσης ανατολικού τύπου τοκάρεφ και ιδίου διαμετρήματος, των 7,62 χιλιοστών έγιναν οι βολές έναντι του κτιρίου που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό, αλλά και η χρηματιστηριακή εταιρεία Eurocorp, επί της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας 14 στο Κολωνάκι.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση, ωστόσο από τα θραύσματα των βολίδων που μεταφέρθηκαν εκεί, στα εργαστήρια καταλήγουν πως πρόκειται για βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm.

Στη συνέχεια, θα ακολούθησει προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν προκύπτει τυχόν ταυτοποίηση με άλλα χτυπήματα, ωστόσο προανακριτικά τουλάχιστον, η Ασφάλεια δεν έχει εξαιρέσει την περίπτωση ο στόχος να ήταν η χρηματιστηριακή και όχι η πρεσβεία και γι αυτό τον λόγο δεν έχει περάσει η υπόθεση ακόμα στην Αντιτρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται, πως εντοπίστηκε μία βολίδα στο παράθυρο του 4ου ορόφου που στεγάζεται η χρηματιστηριακή Eurocorp και η βολίδα καρφώθηκε μέσα στον τοίχο του συγκεκριμένου ορόφου με φορά προς το ταβάνι και άλλη μία βολίδα στον εξωτερικό τοίχο του 3ου ορόφου που στεγάζονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας ενδυμάτων. Η πρεσβεία στεγάζεται στον 5ο όροφο του κτιρίου και εκεί δεν βρέθηκε το παραμικρό σημάδι...

Για τις Αρχές θεωρείται ως πιθανότερο οι βολές να έγιναν από χαμηλά λόγω και της φορά που είχαν τα σημάδια και συγκεκριμένα από τον δρόμο ή την πλατεία ενώ εξετάζονται καρέ-καρέ τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής, ύστερα και από σχετική μαρτυρία για την παρούσια δύο υπόπτων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Σχετικά Θέματα:

Και άλλο σημάδι βρέθηκε στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικό-Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση

Έρευνες για τρύπα πιθανόν από πυροβολισμό σε τζάμι έναν όροφο κάτω από την Πρεσβεία του Μεξικό