Πηγές Ερντογάν: Πετάξαμε την επιστολή Τραμπ στα σκουπίδια

 
Πηγές Ερντογάν: Πετάξαμε την επιστολή Τραμπ στα σκουπίδια

Ενημερώθηκε: 17/10/19 - 11:36

Με απαξιωτικό και καυστικό τρόπο σχολίασαν πηγές της τουρκικής προεδρίας την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία μεταξύ άλλων τον παροτρύνει να «μην παριστάνει τον σκληρό και να μην γίνεται ανόητος».

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «η επιστολή που γράφτηκε στις 9 Οκτωβρίου διαβάστηκε από τον Ερντογάν και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η καλύτερη απάντηση μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε».

Σημειώνεται ότι στην περιβόητη επιστολή το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος λέει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «η ιστορία θα τον κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσει με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο ενώ τον αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα».

Συρία

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική .

Την επιστολή Ντόναλντ Τραμπ στον Ερντογάν αποκάλυψε δημοσιογράφος του Fox Business Networ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Trish Regan, με ανάρτησή της στο Twitter, πήρε στα χέρια της την επιστολή αυτή που φέρεται να έστειλε στις 9 Οκτωβρίου του 2019 ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της επιστολής σε πολλούς ρεπόρτερ, σύμφωνα με τον Guardian.

Εξάλλου, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτή νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία.