Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: 'Ολα έτοιμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: 'Ολα έτοιμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 05/08/16 - 20:50

Ιστορία και περιβάλλον, τα δυο βασικά στοιχεία της σημερινής Τελετής 'Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η τελετή θα αρχίσει στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (2 ώρα Ελλάδας) και θα την παρακολουθήσουν τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 35.000 επαγγελματίες εργάστηκαν για τη βραδιά αυτή, για το σόου στο οποίο συμμετέχουν 12 σχολές σάμπα και θα χρησιμοποιηθούν 5.500 κοστουμια.

Συνολικά 10.500 αθλητές από 207 χώρες-ομάδες θα συμμετάσχουν στους αγώνας, ανάμεσά τους και η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχουν το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν.

Την καλλιτεχνική ευθύνη της τελετής έχει ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέλες και αστέρι της βραδιάς η Ζιζέλ. Μοναδική είδηση που προκάλεσε λύπη είναι ότι ο μεγάλος Πελέ δεν θα βρίσκεται στην τελετή για λόγους υγείας.

"Ηρθε η στιγμή που περιμέναμε", δήλωσε ο εκπρόσωος του Rio 2016 Μάριο Αντράντα. "Υπάρχει η παράδοση που λέει πως μια ωραία τελετή έναρξης είναι καλό σημάδι για τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς. Είναι όμορφη είναι πολύ βραζιλιάνικη. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι πολύ περήφανοι", πρόσθεσε.

Η δημιουργική ομάδα πίσω από την γιορτή υπόσχεται να στείλει "ένα μήνυμα για τον πλανήτη Γη". Για το λόγο αυτό κάθε ένας από τους αθλητές θα πάρει από ένα σακουλάκι σπόρους για να φυτέψει και αυτή είναι "η κληρονομιά που θα αφήσουν στο Ρίο".

'Ολοι όσοι συμμετέχουν στην τελετή είναι Βραζιλιάνοι. Μοναδική εξαίρεση η φωνή της Βρετανίδας ηθοποιού Τζούντιθ Ντεντς που θα ακουστεί να διαβάζει ένα ποίημα του Κάρλος Ντράμοντ ντε Αντράντε μαζί με την 86χρονη ηθοποιό και υποψήφια για Οσκαρ Φερνάντα Μοντενέγκρο.

Η μουσική θα είναι ένας συνδυασμός όλων των βραζιλιάνικων στυλ, με πολλές εκπλήξεις, Σάμπα, καριόκε και χιπ χοπ. Η 12χρονη τραγουδίστρια MC Sofia με μουσικά βίντεο μιλάει κατά του ρατσισμού.