Λιάγκας: Παρέμβαση ΕΣΡ μετά τα σχόλια για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ (videos)

 
liagkas

Ενημερώθηκε: 11/11/19 - 21:40

Kοινωνική κατακραυγή δημιούργησαν τα σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ για το περιστατικό ασέλγειας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε η είδηση ήταν «κωμικός» και προσέβαλε το θύμα και την πράξη του θύτη.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων στα social media, το Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει το απόσπασμα και θα συντάξει το κατηγορητήριο, μέχρι αύριο το μεσημέρι, για να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, το οποίο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ είναι αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων.