Τουρκική άσκηση απειλής σε Κύπρο και Χαφτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τουρκική άσκηση απειλής σε Κύπρο και Χαφτάρ

Ενημερώθηκε: 24/04/20 - 00:34

Τουρκία: Προκλητική στρατιωτική άσκηση "ανοικτής θαλάσσης" μεταξύ Κύπρου και Λιβύης, με την οποία η Άγκυρα ήθελε να στείλει απειλητικό μήνυμα στην Λευκωσία και στον στρατάρχη Χαφτάρ, στις 17 Απριλίου, πραγματοποίησε η Τουρκία σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκφοβίσει τον στρατάρχη Χάφταρ ότι η Τουρκία διεξάγει αεροπορική επιχείρηση στη Λιβύη και έτσι "η Τουρκία κατέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε κάθε επιθυμητό σημείο στον κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο", αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία παρέμειναν στον αέρα επί 7 ώρες και 35 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερντογάν διεξάγει βιολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζει ο Ιωάννης Μάζης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην άσκηση συμμετείχε η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό με στόχο τη βελτίωση απόδοσης για αποστολές και επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από F16 και CASA για μεταφορά και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS). Το τουρκικό ναυτικό αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Κύπρο από τη Σύνοδο Κορυφής

Στο μεταξύ, την αμέριστη αλληλεγγύη τους στην Κύπρο σχετικά με τις παράνομες γεωτρητικές ενέργεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασαν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες της Ε.Ε.

Οι παράνομες γεωτρήσεις από την Τουρκία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου τέθηκαν υπόψη της Συνόδου από ορισμένα κράτη-μέλη, ανάφερε μετά την τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τόνισε ότι εκφράστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη στην Κύπρο και επαναβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματα που είχε εκδώσει το Συμβούλιο για το ζήτημα αυτό

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ