Με πομπή σημαιοστολισμένων πλοίων ξεκίνησε το προκλητικό σόου Ερντογάν για την Άλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Με πομπή σημαιοστολισμένων πλοίων ξεκίνησε το προκλητικό σόου Ερντογάν για την Άλωση

Ενημερώθηκε: 29/05/20 - 16:01

Δεκάδες πλοία πέρασαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το Τουρκικό Προεδρικό, Μέγαρο Χούμπερ και ο Ταγίπ Ερντογάν τα χαιρετούσε από το μπαλκόνι, έχοντας δίπλα του ένα μικρό αγόρι.

προσευχή

Αγία Σοφία

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την μαύρη επέτειο των 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης οι οποίες θα κορυφωθούν με την στην

Όλο το προκλητικό σόου που ξέκινησε ήδη, είναι δια χειρός Ερντογάν.

https://t.co/uTO9CxkKOj

29 Mayıs İstanbul Boğazı Fetih Saygı Geçişi Etkinliği

May 29, 2020

Το πρόγραμμα των προκλητικών εκδηλώσεων

Αγία Σοφία

Ήδη έξω από την έχει στηθεί ένας προτζέκτορας ο οποίος θα προβάλλει δραματοποιημένες σκηνές από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στις 18.00, θα γίνει η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, που σήμερα είναι μουσείο και θα ακολουθήσουν παράσταση με ξίφη και συναυλία της μπάντας του τουρκικού στρατού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μία ώρα αργότερα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη τοξοβολίας και απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ποίησης με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και στις 20.53, ο Ερντογάν θα εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 21.30 θα προβληθούν ειδικά επεξεργασμένες εικόνες από drone που θα δείχνουν την πορεία του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή και την «άφιξη» του στην Αγία Σοφία, μπροστά από ψεύτικα τείχη που κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίσταση.

Σε αυτό το σημείο θα διαβαστεί η προσευχή της νίκης, το 48ο κεφάλαιο από το Κοράνι, που αποτελείται από 29 στίχους και αναφέρονται στην Συνθήκη του Hudaybiyyah, που επετεύχθη από τον προφήτη Μωάμεθ. Στη συνέχεια θα γίνουν αναφορές και σε αρετές της μουσουλμανικής κοινότητας ενώ οι... εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με ρίψη πυροτεχνημάτων.